Επιχειρήσεις

Αποχωρεί ο οικονομικός διευθυντής της Daimler

  • newsroom


Η Daimler AG ανακοίνωσε ότι ο οικονομικός διευθυντής Bodo Uebber, θα παραιτηθεί από το ρόλο του με τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης

Η Daimler AG ανακοίνωσε ότι ο οικονομικός διευθυντής Bodo Uebber, θα παραιτηθεί από το ρόλο του με τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης. Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση κορυφαίου στελέχους από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την επιλογή του Ola Kallenius για τη θέση του CEO από το 2019.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε ότι ο Uebber ενημέρωσε τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου, Manfred Bischoff ότι δεν θα επιδιώξει να παρατείνει το διορισμό του πέρα από το Δεκέμβριο του 2019, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής του.

Ο 59χρονος Uebber ήταν μέλος του ΔΣ της Daimler από το Δεκέμβριο του 2003, ανέλαβε οικονομικός δ/ντής έναν χρόνο μετά και το συμβόλαιό τους λήγει τον Δεκέμβριο του 2019.

Η αλλαγή αυτή γίνεται σε μια περίοδο κρίσιμη για τη Daimler, που αποτελεί τη Νο1 εταιρεία πολυτελών οχημάτων σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι ο Uebber ήταν ένας από τους βασικούς «αρχιτέκτονες» πίσω από τη νέα δομή της Daimler. Οι μέτοχοι αναμένεται να ψηφίσουν για τις διοικητικές αλλαγές στην ετήσια γενική συνέλευση τον ερχόμενο Μάιο.

Απόρρητο Απόρρητο