Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα της AstraZeneca για το γ΄ τρίμηνο του 2020, με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία να επαναλαμβάνει ότι τα δεδομένα από τις δοκιμές του εμβολίου αναμένεται να έρθουν στα τέλη του έτους. Παράλληλα, η εταιρεία διατηρεί τις προβλέψεις της για το 2020.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι πωλήσεις προϊόντων, εξαιρουμένων πληρωμών από συνεργασίες, ενισχύθηκαν κατά 7% στα 6,52 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου σε σταθερή νομισματική βάση, έναντι εκτιμήσεων της εταιρείας για έσοδα 6,50 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, ανέφερε κέρδη ανά μετοχή στα 94 σεντ, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 98 σεντ.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπτυξη ενός πιθανού εμβολίου για τον κορωνοϊό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποφέροντάς της δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση και υπογράφοντας πολλαπλές συμφωνίες για την παροχή περισσότερων από 3 δισ. δόσεων σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα δεδομένα του Οκτωβρίου έδειξαν ότι το εμβόλιο, που ονομάζεται AZD1222 ή ChAdOx1 nCoV-19, προκαλεί ανοσοαπόκριση τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε νεαρούς ενήλικες. Η AstraZeneca αναμένεται να δημοσιεύσει τα δεδομένα της τελικής φάσης των κλινικών δοκιμών τις επόμενες εβδομάδες.

Οι προσδοκίες είναι ότι η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει την διανομή ενός εμβολίου στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές του 2021.

Ενώ η AstraZeneca συνεχίζει με το εμβόλιο, η ζήτηση για τα φάρμακά της παρέμεινε ισχυρή παρά τις διαταραχές στα συστήματα υγείας λόγω της πανδημίας.

Η AstraZeneca ανέφερε ότι εξακολουθεί να περιμένει ότι τα συνολικά έσοδα θα αυξηθούν κατά ένα υψηλό μονοψήφιο ποσοστό και ότι τα βασικά κέρδη ανά μετοχή θα ενισχυθούν επίσης σημαντικά.