«Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι έχουμε εκπλαγεί. Έχουμε υπογράψει ήδη συγκεκριμένα συμβόλαια με ενδιαφερόμενους», αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου θέλοντας να σκιαγραφήσει τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στο κτίριο των κατοικιών Marina Tower και συνολικά στο πρότζεκτ του Ελληνικού.

Σε συζήτηση με τον υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη στο πλαίσιο του συνεδρίου Economist για την επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως τα πρώτα στοιχεία γύρω απ’ αυτά τα συμβόλαια θα τα κοινοποιήσει η εταιρεία στα μέσα του μήνα.

Νωρίτερα τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός επιχείρησαν να τονίσουν τη σημασία του έργου τόσο ως προς τις ωφέλειες που θα φέρει στην εικόνα της χώρας και συνολικά στην οικονομία. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως η «εμπειρία» της κυβέρνησης απ’ τη διαχείριση αυτού του πολύπλοκου πρότζεκτ θα περάσει στο νέο νόμο που προετοιμάζει το υπ. Ανάπτυξης για τις στρατηγικές επενδύσεις. «Έτσι ώστε όλα να γίνονται πλέον αυτόματα με το που εκδηλωθεί το ενδιαφέρον ενός επενδυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα αλλάξει την εικόνα στης Ελλάδας στον κόσμο. «Το πρώτο πράγμα που θα βλέπει ένας ξένος επισκέπτης είναι ένα υπέροχο μέρος, θα είναι σαν παράδεισος. Είμαστε πολύ υπερήφανοι ως κυβέρνηση –αλλά και προσωπικά εγώ– που τα καταφέραμε και το κάναμε πραγματικότητα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στις θετικές συνέπειες του project, ο υπουργός έκανε λόγο για 10.000 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής, ενώ εκτίμησε ότι οι έμμεσες θέσεις εργασίας θα αγγίξουν τις 70.000.

«Το Ελληνικό δεν είναι μόνο για τους πλούσιος και όσους έχουν χρήματα. Θα είναι ανοιχτό για όλους. Θα έχει πάρκο, ένα χιλιόμετρο αμμώδους παραλίας, θα έχει εμπορικά κέντρα, τεχνολογικά project κι άλλα πράγματα που δεν έχουν ανακοινωθεί», σημείωσε.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Γεωργιάδης διαμήνυσε ότι όλη η κοινωνία θα εμπλακεί με έναν τρόπο στην επένδυση, η οποία θα ωφελήσει τους πάντες και ιδίως όσους μένουν στις κοντινές περιοχές, καθώς θα δουν τις αξίες των ακινήτων τους να αυξάνονται σημαντικά. «Δεν πρόκειται για ένα project στο real estate, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη, μια νέα Αθήνα στην Αθήνα».

Απ’ την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου εξήρε και τη συνεισφορά του project στην ανάδειξη της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού ως ενός βασικού πυλώνα του έργου, ενώ ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι όλες οι ενεργειακές ανάγκες θα καλύπτονται από «πράσινες» πηγές.

Ειδική μνεία έκανε και στις τουριστικές προεκτάσεις της επένδυσης, εξηγώντας ότι θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της ποιότητας των τουριστών όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Υπό αυτό το πρίσμα, και αφού υπογράμμισε τη βοήθεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση του έργου, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι η έναρξη των έργων ενισχύει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα, καθώς «από την στιγμή που μπορείς να κάνεις ένα τόσο μεγάλο project, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε».

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση από το πού βρίσκεται η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη έως το πού μπορεί να φτάσει. Αυτή η απόσταση πρέπει να γεφυρωθεί. Αυτό είναι το πάθος μας», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Διαβάστε ακόμα:

Stress tests: Τέλη Ιουλίου τα αποτελέσματα των ασκήσεων – Χωρίς… βάση για τις ελληνικές τράπεζες

Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός για τα «μουσειακά» αεροσκάφη του Ελληνικού

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη