Επιχειρήσεις

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Δεσμεύεται για την αγορά της συνολικής ποσότητας κριθαριού στη συμφωνημένη τιμή

  • newsroom


Θα προσπαθήσει να αυξήσει τις εξαγωγές βύνης - «Στόχος για τη δύσκολη φετινή χρονιά να εκμηδενιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στο εισόδημα των συνεργαζόμενων παραγωγών», σημειώνει σε ανακοίνωση της

Τη δέσμευση της να αγοράσει τη συνολική ποσότητα κριθαριού στη συμφωνημένη τιμή των συμβολαίων παρά το μεγάλο πλήγμα που επέφερε στον κλάδο της ζυθοποιίας το Lockdown γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επιχειρώντας να καθησυχάσει τους χιλιάδες παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας. Η εταιρεία μάλιστα υπογραμμίζει πως τους αγρότες πως αυτή η δέσμευση αφορά και τους συνεργάτες της ανά την Ελλάδα μέσω των οποίων προμηθεύεται το κριθάρι.

Η υπερβάλλουσα ποσότητα κριθαριού θα βυνοποιηθεί με στόχο, σύμφωνα με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, την εξαγωγή της.

«Σε αυτή την αρνητική συγκυρία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και οι συνεργάτες της συγκεντρωτές επιλέγουν να εκμηδενίσουν το κόστος της κρίσης για τους παραγωγούς επενδύοντας στη βιωσιμότητά του μεγαλύτερου και πλέον επιτυχημένου προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που υλοποιείται στην Ελλάδα, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της εταιρίας για στήριξη των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ξεκίνησε το 2008, και τέσσερα χρόνια αργότερα η εταιρία είχε καταφέρει να καλύψει το 100% των αναγκών παραγωγής της στην Ελλάδα από εγχώριο κριθάρι. Σήμερα, προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι από 2.500 χιλιάδες παραγωγούς, από 19 νομούς στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς, αλλά και επιμόρφωσης και υποστήριξης των παραγωγών που έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των στρεμματικών τους αποδόσεων. Τα τελευταία χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έκανε ακόμα ένα βήμα, προμηθευόμενη μεγαλύτερη ποσότητα κριθαριού από όση χρειαζόταν για τις εγχώριες ανάγκες παραγωγής μπίρας, την οποία διοχέτευε σε αγορές του εξωτερικού, εξάγοντας ελληνική βύνη.