Νέα σελίδα για την Inform Λύκος, μια από τις ιστορικές εταιρείες της χώρας που μετρά 126 χρόνια δραστηριότητας. Μετά τη διασυνοριακή συγχώνευση και τη μετονομασία της σε Austriacard Holdings, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, η παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών του ομίλου, συμφερόντων Νίκου Λύκου, στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βιέννης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Group CEO, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, τόνισε πως η σημερινή έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης θα προσδώσει την δέουσα αναγνωρισιμότητα, αλλά και πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για την περαιτέρω ανάπτυξή.

Αναφέροντας τα επόμενα βήματα, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας όμιλος παγκόσμιας επιχειρηματικής εμβέλειας, μέσω οργανικής ανάπτυξης, αλλά και μέσω ενδεχόμενων στοχευμένων μελλοντικών εξαγορών, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων, καθώς και το γεωγραφικό αποτύπωμα της Austriacard Holdings.

Αύξηση της διασποράς

Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεση της διοίκησης είναι να ενισχύσει τη μετοχική βάση του ομίλου για να αντιμετωπιστεί και το θέμα του περιορισμένου free float (μόνο 21% του μετοχικού κεφαλαίου βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά).

Ο Νίκος Λύκος, με την Άντρεα Χέρμαν (CFO) του Wiener Börse (credit: Wiener Börse AG/Alexander Felten)

Συγκεκριμένα, πρόθεση της διοίκησης της Austriacard να διευρύνει εντός των επόμενων μηνών ακόμα περισσότερο το free float της μετοχής της. Όπως γίνεται γνωστό στο newmoney, η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε επαφές σε θεσμικούς επενδυτές, έχει πραγματοποιηθεί σειρά παρουσιάσεων στην Ελλάδα και ακολούθως στην Αυστρία και στόχος είναι η διενέργεια placements, όσο και μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, κινήσεις που θα ολοκληρωθούν σταδιακά μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, όπως είχε αναφερθεί και στην πρόσφατη γ.σ. των μετόχων.

Σε επίπεδο στρατηγικού προσανατολισμού, η διοίκηση θα κινηθεί έχοντας ως προτεραιότητα την αύξηση πελατειακής βάσης με νέους πελάτες, την είσοδο σε νέες αγορές, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την αξιολόγηση εξαγορών και την αξιοποίηση συνεργιών. Στο σκέλος της εισόδου σε νέες αγορές, στελέχη του Ομίλου ανέφεραν στο newmoney πως στόχος είναι η ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Μ. Ανατολή και Αφρική.

O Group CEO της Austriacard Holdings, Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Ο νέος όμιλος αποτιμήθηκε στα χρηματιστήρια Βιέννης και Αθήνας στα 236 εκατ. ευρώ, μετά την πρώτη ημέρα (χθες 23/3) διαπραγμάτευσης. Η μετοχή (η Raiffeisen Bank International AG ορίστηκε ως market maker) ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 12,99 ευρώ. Σήμερα η μετοχή θα συμπεριληφθεί στους δείκτες ATX Prime, ATX Prime Capped 8 και WBI του αυστριακού χρηματιστηρίου.

Βασική φωτό κειμένου: Ο βασικός μέτοχος του ομίλου Austriacard Holdings, Νίκος Λύκος (Credit: Wiener Börse AG/Alexander Felten)

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Συγγελίδης: Πέθανε ο ιδρυτής ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Άμεσα» συμφωνία για να προχωρήσουν «πράσινη μετάβαση» και μεταρρύθμιση «της εσωτερικής αγοράς ενέργειας»

Βολές του Μαξίμου κατά Ανδρουλάκη για τους όρους της μετεκλογικής συνεργασίας (vid)