Το πράσινο φως για τη διασυνοριακή συγχώνευση μέσω απορρόφησης με τον όμιλο AUSTRIACARD έδωσαν οι μέτοχοι της Inform Λύκος στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Με την έγκριση του Κοινού Σχεδίου Διασυνοριακής Συγχώνευσης και των υπόλοιπων θεμάτων της Γ.Σ. από τους μετόχους της εισηγμένης ολοκληρώνεται και τυπικά ένα ακόμη βήμα για την ένωση των δύο εταιρειών (με απορρόφηση της Inform από την AUSTRIACARD) μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί ένας όμιλος με σημαντικά μεγαλύτερη αξία, οι μετοχές του οποίου θα διαπραγματεύονται παράλληλα στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βιέννης.

Όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος σε σχετική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης γ.σ., η συγχώνευση έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και για τις δύο εταιρείες. Η Inform θα γίνει μέλος ενός πολύ μεγαλύτερου ομίλου, θα αποκτήσει πρόσβαση σε νέα κεφάλαια και θα μπορέσει να προωθήσει τα προϊόντα της σε περισσότερες αγορές. Αντίστοιχα, η AUSTRIACARD αποκτά μεγαλύτερο visibility καθώς θα είναι εισηγμένη σε δύο χρηματιστήρια αποκτώντας πρόσβαση σε μια νέα δεξαμενή κεφαλαίων και εργασιών.

O Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος

 

Οι πυλώνες ανάπτυξης

Ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι η επόμενη ημέρα για τον όμιλο θα βασιστεί στους εξής πυλώνες: αύξηση πελατειακής βάσης με νέους πελάτες, είσοδος σε νέες αγορές, ανάπτυξη νέων προϊόντων, εξαγορές και συνέργειες.

Σημειώνεται πως η έκτακτη γενική συνέλευση της Austria Card θα λάβει επίσης σήμερα (σ.σ. ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00) απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να εκδοθούν νέες μετοχές προς διάθεση στους μετόχους της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ λόγω της εισφοράς του ενεργητικού και του παθητικού της INFORM. Συνεπεία της έκδοσης των νέων μετοχών, ο συνολικός αριθμός των μετοχών της εταιρείας θα ανέλθει σε 18.176.934 μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ έκαστη.

Όπως είναι γνωστό, η σχέση ανταλλαγής καθορίστηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Απορροφώμενης Εταιρείας σε 4,571 μετοχές της απορροφώμενης εταιρείας (INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ) για κάθε μία νέα μετοχή της απορροφώσας εταιρείας (AUSTRIACARD HOLDINGS AG). Το δίκαιο και εύλογο της Σχέσης Ανταλλαγής επιβεβαιώθηκε από τον κοινό ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα καθώς και από την PwC, στην οποία ανατέθηκε από τις συγχωνευόμενες εταιρείες να εκφέρει πρόσθετη γνώμη ως προς το εύλογο της σχέσης ανταλλαγής.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΑΤΗΕΧ) και Βιέννης (VSE) όλων των μετοχών (δηλαδή των αρχικών μετοχών και των νέων μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της διασυνοριακής συγχώνευσης) αναμένεται να λάβει χώρα την (ή περίπου την) 27η Μαρτίου 2023. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης έχει οριστεί σε 13,42 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης της 17ης Ιανουαρίου 2023, με βάση την αποτίμηση που περιλαμβάνεται στο Fairness Opinion της PwC.

Σημειώνεται πως ο όμιλος AUSTRIACARD δραστηριοποιείται στους επιχειρηματικούς τομείς της «Ψηφιακής Ασφάλειας» μέσω της AustriaCard GmbH και των θυγατρικών της και της «Διαχείρισης Πληροφοριών» μέσω της INFORM και των θυγατρικών της.

Αποτελεί πάροχο λύσεων ασφάλειας δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων (Β2Β) στην Ευρώπη, με μερίδια στην αγορά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στην Αυστρία, Σκανδιναβία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Νοτιοανατολική Ευρώπη και Τουρκία. Διαθέτει μελλοντική δυναμική εκτός της Ευρώπης, ιδίως στην αγορά των ΗΠΑ ύστερα από την ίδρυση του νέου κέντρου της προσωποποίησης, καθώς και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Επίσης, η AUSTRIACARD HOLDINGS έχει καλή θέση αγοράς αναφορικά με την παροχή προϊόντων πληρωμών σε στις λεγόμενες challenger banks.

Επίσης, ο Όμιλος έχει πανευρωπαϊκό λειτουργικό αποτύπωμα που εκτείνεται από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Ελλάδα και την Τουρκία, με επτά εγκαταστάσεις παραγωγής και επτά κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, καθώς και ένα επιπλέον κέντρο προσωποποίησης στις ΗΠΑ. Οι πελάτες του Ομίλου σε 50 χώρες δραστηριοποιούνται στις πολύ ευαίσθητες περιοχές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, της κυβέρνησης και του δημοσίου τομέα, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών καθώς και βιομηχανίας & λιανικής,

Διαβάστε ακόμη

Το «avatar Βενιζέλος», ο Αβραμόπουλος, η προσφορά Κούτρα και το σχέδιο Χόλτερμαν για την Αττική Οδό

ΕΝΦΙΑ 2023: Έρχεται τον ερχόμενο Μάιο και θα πληρωθεί σε 10 δόσεις

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πόσα εκατομμύρια έχει κερδίσει ο Έλληνας «πρίγκιπας» του τένις – Τα έπαθλα και οι χορηγοί