Σε προσβολή του διοικητικού προστίμου ύψους 319.000 ευρώ που της επέβαλε η ΔΙΜΕΑ θα προχωρήσει η ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως έλεγαν στο newmoney κύκλοι της εταιρείας. Οι ίδιοι εξηγούσαν πως το πρόστιμο είναι αβάσιμο και άδικο, ειδικά σε μία περίοδο που το οργανωμένο λιανεμπόριο λειτουργεί με ζημιές.

Επίσης σημειώνουν πως το πρόστιμο έχει υπολογιστεί με λάθος στοιχεία, αφού τα ελεγκτικά κλιμάκια δεν έλαβαν υπόψη το δεύτερο υπόμνημα που απέστειλε η εταιρεία, η οποία θεωρεί ότι δίνει επαρκείς απαντήσεις για το σύνολο των κωδικών προϊόντων.

«Το λιγότερο είναι άστοχο να μιλούν για αθέμιτη κερδοφορία, ειδικά όταν έχουμε στηρίξει το ‘καλάθι’ και πουλάμε κάτω του κόστους. Και δυστυχώς το πρόστιμο βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα», σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζοντας μάλιστα πως στον έλεγχο δεν λαμβάνονται υπόψη τυχόν αυξήσεις των λειτουργικών εξόδων μιας εταιρείας οπότε δεν υπολογίζεται εάν τελικά η εταιρεία έχει πραγματικό κέρδος ή ζημία.

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση τιμών σε διαφορετικές περιόδους, αφού μπορεί να ισχύουν προσφορές, όπως και επίσης δεν μπορεί να λαμβάνεται ως μέτρο σύγκρισης το μικτό περιθώριο κέρδους που εμφανίζει συνολικά η εταιρεία για προϊόντα που μπορεί πχ πριν από ένα χρόνο να μην υπήρχαν στο ράφι της αλυσίδας.

Επίσης τονίζουν ότι ως βάση υπολογισμού του προστίμου, λαμβάνονται υπ’ όψιν όχι μόνο τα προϊόντα που έχουν πουληθεί, αλλά και τα αποθέματα, με συνέπεια να επιβάλλεται πρόστιμο και για εμπορεύματα, που ακόμη δεν έχουν πωληθεί και απλά εικάζεται ότι έχουν ήδη πουληθεί και η εταιρεία έχει ήδη αποκομίσει το όφελος.

Τέλος εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το ότι πληροφορήθηκαν για το πρόστιμο από τα δημοσιεύματα και όχι από τα αρμόδια κλιμάκια του Υπ. Ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη μάχη του τουρισμού: Οι χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, οι πρόσφυγες και οι μετακλητοί (pic)

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις χρηματοδότησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Νέα πτώση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ