Στην πώληση των μετοχών που είχε κρατήσει στην Carrefour προχώρησε ο Μπερνάρ Αρνό μετά από 14 χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι τη Société Générale, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος της LVMH πούλησε το 5,7% που κατείχε στην Carrefour έναντι 724 εκατ. ευρώ, «βάζοντας τέλος σε μια απογοητευτική επένδυση 14 ετών».

Ο Αρνό κατείχε το 5,7% της Carrefour μέσω της εταιρείας του Financiere Agache, το μετοχικό μερίδιο της οποίας πουλήθηκε έναντι 16 ευρώ ανά μετοχή. Όταν ο Αρνό απέκτησε για πρώτη φορά το 9,8% των μετοχών της Carrefour το 2007, οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονταν περίπου στα 47 ευρώ.

Σήμερα (01.09.2021) οι μετοχές της Carrefour έχασαν πάνω από 5,5%, μετά την ανακοίνωση του Μπερνάρ Αρνό ότι πούλησε το μερίδιό του, με αποτέλεσμα η εταιρεία να καταγράψει τη χειρότερη επίδοση στον Cac 40, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 1,18%.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Carrefour κατάφερε να ανακάμψει σημαντικά, υπό τη διεύθυνση του Αλεξάντρ Μπομπάρντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αρνό. «Μετά από 14 χρόνια ως μέτοχος, απλώς αποφασίσαμε να επαναπροσδιορίσουμε τις επενδύσεις μας».

Ο Μπερνάρ Αρνό ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Carrefour, μαζί με την οικογένεια Μουλέν, στην οποία ανήκουν οι Galeries Lafayette, και τον Βραζιλιάνο δισεκατομμυριούχο Αμπίλιο ντος Σάντος Ντίνιζ.

Διαβάστε ακόμη

Ο πλανήτης στερεύει από εξαρτήματα και πρώτες ύλες – Κρίση στη γερμανική βιομηχανία

Μετρό: Σε αυτή τη χώρα πληρώνεις εισιτήριο με αναγνώριση προσώπου

Yahoo: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την Apollo Funds