Χιλιάδες υπάλληλοι της British Airways θα λάβουν επιστολές το επόμενο διάστημα με την οποία θα ενημερώνονται ότι έχουν χάσει τη δουλειά τους, καθώς η αεροπορική εταιρεία προωθεί ένα σχέδιο μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων της κατά 29%, εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης με τα συνδικάτα.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία ανήκει στην IAG, δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα χρειασθεί να απολύσει έως και 12.000 από τους 42.000 υπαλλήλους της για να επιβιώσει από την πανδημία του κορωνοϊού και να παραμείνει συγχρόνως ανταγωνιστική.

Ωστόσο, το σχέδιο αντιμετώπισε την έντονη αντίδραση από την ένωση πληρώματος καμπίνας Unite, η οποία δήλωσε χθες ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να αποτρέψει τις περικοπές αμοιβών για το υπάρχον προσωπικό.

Η BA ανέφερε ότι 6.000 εργαζόμενοι αποχωρούν με εθελουσία έξοδο, ενώ χιλιάδες άλλοι θα λάβουν επιστολή τις επόμενες ημέρες αναφορικά με το μέλλον τους στην εταιρεία.

Μετά από μια διαδικασία επιλογής, το προσωπικό θα μάθει εάν θα παραμείνει στην εταιρεία και παράλληλα θα πρέπει οι εργαζόμενοι να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας πραγματοποιεί επί του παρόντος μόνο 20% του κανονικού της προγράμματος με ημεήσιες απώλειες που φθάνουν τα 20 εκατομμύρια λίρες

“Πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις και να πάρουμε κάθε δυνατή δράση τώρα για να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας”, δήλωσε εκπρόσωπος της BA.

Οι ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Air France έχουν ανακοινώσεις επίσης περικοπές θέσεων εργασίας.

Η Unite, η οποία έχει ήδη απειλήσει με απεργία, κάλεσε την αεροπορική εταιρεία να προσφέρει την ίδια συμφωνία που έχει συμφωνήσει με τους πιλότους της και στο υπόλοιπο προσωπικό.

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις υποχρεωτικές απολύσεις και τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων», δήλωσε η Unite.