Ολοκληρώθηκε χθες η απορρόφηση της Green Cola Hellas και Green Cola Operations απ’ την Χήτος ΑΒΕΕ σηματοδοτώντας πλέον και την αρχή ενός νέου Κεφαλαίου στις επιχειρηματικές επιδιώξεις των οικογενειών Χήτου και Βενιέρη που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα.

Την υπογραφή για τη συγχώνευση των τριών εταιρειών έβαλαν απ’ την πλευρά της Χήτος ΑΒΕΕ ο νέος διευθύνων σύμβουλος κ. Δαμιανός Μπούρκας που θα αναλάβει να «τρέξει» το όραμα για έναν διεθνή όμιλο υπό τον τίτλο Green Beverages και απ’ την πλευρά των εταιρειών της Green Cola ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Βενιέρης.

“Ο κ. Δαμιανός Μπούρκας, έμπειρο στέλεχος της αγοράς, έχει αναλάβει την ευθύνη να ‘τρέξει’ τον νέο Όμιλο”

Με την ολοκλήρωση της απορρόφησης, όπως γνωστοποιήθηκε στο ΓΕΜΗ, διαγράφονται πλέον τα μητρώα των δύο τελευταίων εταιρειών.

Σύμφωνα με το σχέδιο συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Χήτος ΑΒΕΕ πλέον αυξήθηκε στα 11.710.380 ευρώ, διαιρούμενο σε 3.903.450 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 3 ευρώ. Οι παλαιοί μέτοχοι της Χήτος ΑΒΕΕ (οικογένεια Χήτου) στο ενισχυμένο σχήμα ελέγχουν το 89,8% του μετοχικού κεφαλαίου. Το υπόλοιπο το μοιράζονται οι μέτοχοι της πρώην Green Cola (οικογένεια Περικλή Βενιέρη και Γιάννης Χήτος).

Αναλυτικά οι μέτοχοι του ενιαίου σχήματος είναι οι κάτωθι:

Το ενιαίο σχήμα, όπως και άλλες δύο νομικές οντότητες της Green Cola σε ΗΠΑ και Ντουμπάι, έχουν μπει κάτω από την «ομπρέλα» του Green Beverages Group Plc, που έχει έδρα στο Λονδίνο. Το τελευταίο με τον έλεγχο μίας ευρείας γκάμας προϊόντων θα προσπαθήσει αφενός να επικρατήσει σε μία μεγάλη «μάχη» που έχει ξεσπάσει στην εγχώρια αγορά με φόντο τις νέες καταναλωτικές συνήθειες, αφετέρου να χτίσει ένα διεθνές «προφίλ» με στόχο πρωταρχικά τις αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Μ. Ανατολής. Σε αυτό καταλυτικό ρόλο θα παίξει η δικτύωση που είχε πετύχει σε αρκετές διεθνείς αγορές τα τελευταία χρόνια η Green Cola.

Υπενθυμίζεται πως οι μπράντες που θα ελέγχει είναι ο Όμιλος είναι:

• Ζαγόρι
• Ζαγόρι Sparkling
• Ζαγόρι Go Green
• Green Cola
• Green Flavors
• Green Mocktails
• Ζήρεια

Επίσης διαθέτει την αποκλειστική διανομή των σημάτων Evian και Evian Sparkling για την ελληνική αγορά.

Η παραγωγή των προϊόντων της εταιρίας γίνεται σε 5 ιδιόκτητα εργοστάσια στα Ιωάννινα, την Ορεστιάδα και την Κορινθία, ενώ έχει παραχωρήσει το δικαίωμα εμφιάλωσης μέρους των προϊόντων της (licensee agreement) σε τρίτους εμφιαλωτές τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε σημαντικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, στην Ευρώπη, την Αμερική και την Μέση Ανατολή. Η νέα ενοποιημένη εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζόμενους στα εργοστάσιά της, στα κέντρα διανομής και στα γραφεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοίκηση του ομίλου μάλιστα εκτιμά πως φέτος ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μπορεί να προσεγγίσει τα 120 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Xclusiv Shipbrokers: Λιγότερες κατά 14% οι πωλήσεις μεταχειρισμένων πλοίων το 2023

Η «ακτινογραφία» του α’ εξαμήνου για Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα

Μια όαση δροσιάς στα 1.330 μέτρα υψόμετρο μέσα στη Φύση της Αρκαδίας δύο ώρες από την Αθήνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ