Επιχειρήσεις

Δεύτερος «κύκλος» στις άδειες για online τυχερά παιχνίδια

  • Νίκος Χρυσικόπουλος


Στη τρέχουσα ατζέντα της Επιτροπής Παιγνίων η χορήγηση αδειών σε Stoiximan, Sporting Odds, Bwin, Vistabet – Πήρε άδεια και ο ΟΠΑΠ, ποιοι έπονται

Συνεχίζεται η χορήγηση αδειών διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, όπως προβλεπει το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Όπως είχε αναφέρει το newmoney, μετά τις πρώτες αδειοδοτήσεις – των Lucky Stream (Bet365), Betmed (Betsson) και Plumo (Fonbet) – θα ακολουθούσε και δεύτερο κύμα χορηγήσεων σε γνωστά ονόματα της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παιγνίων θα εγκριθούν οι αιτήσεις χορήγησης αδειών διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου στις Stoiximan, Sporting Odds, Bwin και Vistabet.

Το «πράσινο φως» (και για τους δύο τύπους αδειών) πήρε και ο ΟΠΑΠ που κατέβαλε στο σύνολό του το προβλεπόμενο τίμημα των 5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως για την άδεια Διαδικτυακού Στοιχήματος (Τύπος 1) το αντίτιμο ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και για την άδεια Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων (Τύπος 2, που καλύπτει τα online παιχνίδια καζίνο, πόκερ και παραλλαγές του που διεξάγονται είτε live, είτε με τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών – RNG) το αντίτιμο έχει οριστεί στα 2 εκατ.ευρώ. Η ισχύς των αδειών είναι 7ετής.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθούν προς έγκριση οι αιτήσεις και άλλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων της Interwetten Gaming και άλλες. Στην ΕΕΕΠ έχουν υποβληθεί 21 φάκελοι αδειοδότησης, εκ των οποίων οι 11 αφορούν υφιστάμενους παρόχους και οι 9 νέους, πλην ορισμένες εξ αυτών αφορούν συνδεδεμένες εταιρείες.

Επιπλέον, ενδιαφέρον αδειοδότησης εκφράζεται και από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στην ελληνική αγορά αλλά και άλλες που εξετάζουν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, όπως η Soft2Bet.

Να σημειωθεί πως όσοι υφιστάμενοι πάροχοι δεν αδειοδοτηθούν μέχρι την προβλεπόμενη προθεσμία στο τέλος Ιουνίου, θα πρέπει σε διάστημα μηνός να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους, ειδάλλως θα ενταχθούν στη «black list» της ΕΕΕΠ.

Όπως έχει αναφέρει στο newmoney ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων, Δημήτρης Ντζανάτος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες από πλευράς ΕΕΕΠ προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη παρόχων στο νέο καθεστώς λειτουργίας (go Live) από την 1η Αυγούστου 2021.

Διαβάστε ακόμη: 

Eurobank: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα νέα «κόκκινα» δάνεια – Στα 600 εκατ. ευρώ το 2021 

Lamda: Θέμα εβδομάδων να «κλείσει» το Ελληνικό – «Ορόσημο» η σημερινή κύρωση στη Βουλή 

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα – Η διαδικασία βήμα βήμα