Το πράσινο φως για την αδειοδότηση, υπό το νέο θεσμικό καθεστώς, των πρώτων τριών παρόχων για την διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, έδωσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) στη σημερινή της συνεδρίαση.

Όπως πρώτο είχε αναφέρει το newmoney, οι πρώτοι τρεις πάροχοι που αδειοδοτούνται αιτήθηκαν τη λήψη άδειας Τύπου 1 (αθλητικός στοιχηματισμός) και Τύπου 2 (λοιπά διαδικτυακά παιχνίδια) είναι οι Lucky Stream (Bet365), Betmed (Betsson) και Plumo (Fonbet), ενώ το αίτημα του τέταρτου παρόχου (Β2Β Gaming) που είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης θα εξεταστεί εφόσον προχωρήσει στην καταβολή της πρώτης δόσης του προβλεπόμενο τιμήματος.

Υπενθυμίζεται πως την άδεια Διαδικτυακού Στοιχήματος (Τύπος 1) το αντίτιμο ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και για την άδεια Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων (Τύπος 2, που καλύπτει τα online παιχνίδια καζίνο, πόκερ και παραλλαγές του που διεξάγονται είτε live, είτε με τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών – RNG) το αντίτιμο είναι 2 εκατ.ευρώ.

Η χορήγηση των νέων αδειών πραγματοποιείται εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε καθορίσει ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Δημήτρης Ντζανάτος, με την Αρχή να προχωρά αποτελεσματικά το project της αδειοδότησης.

Στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΕΕΠ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και νέες εγκρίσεις για τη χορήγηση αδειών.

Συνολικά, στην ΕΕΕΠ έχουν υποβληθεί 21 φάκελοι αδειοδότησης, ωστόσo ορισμένες εξ αυτών θεωρούνται “διπλές” καθώς αφορούν εταιρείες υπό διαφορετικό νομικό καθεστώς.

Πρόθεση της ΕΕΕΠ είναι από 1ης Αυγούστου να έχει γίνει η μετάβαση στο νέο οριστικό καθεστώς λειτουργίας της αγοράς.

Διαβάστε ακόμα: 

ΣΔΟΕ: Μεγάλα πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Μακεδονίας 

Η AMK της Alpha Bank κλυδωνίζει το Χρηματιστήριο – «Κοκκίνισε» το ταμπλό 

Bitcoin: Προσπάθεια επούλωσης των πληγών – Ξεπέρασε τα 40.000$