Επιχειρήσεις

Deutsche Lufthansa: Μείωση των εσόδων κατά 63% το 2020

  • newsroom


"Από το καλοκαίρι και μετά, αναμένουμε ανάκαμψη της ζήτησης ξανά μόλις τα περιοριστικά μέτρα μειωθούν, με περαιτέρω διάθεση των εμβολίων”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr

Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για υψηλότερη ζήτηση βραχυπρόθεσμα, μετά από την ανακοίνωση ζημιών το 2020, καθώς επλήγη από την πανδημία.

«Από το καλοκαίρι και μετά, αναμένουμε ανάκαμψη της ζήτησης ξανά μόλις τα περιοριστικά μέτρα μειωθούν, με περαιτέρω διάθεση των εμβολίων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να προσφέρουμε μέχρι και το 70% της προ κρίσης δυναμικότητάς μας ξανά βραχυπρόθεσμα, καθώς αυξάνεται η ζήτηση», πρόσθεσε.

Τα έσοδα για το 2020 μειώθηκαν 63% στα 13,59 δισ. Ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 6,73 δισ. Ευρώ σε σχέση με τα κέρδη των 1,21 δισ. Ευρώ το 2019.

Οι προσαρμοσμένες ζημιές προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκαν στα 5,45 δισ. Ευρώ σε σχέση με τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤ των 2,03 δισ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Προβλέπει δε ότι η δυναμική της θα αυξηθεί το 2021 στο 40%-50% των επιπέδων του 2019, και ο όμιλος αναμένει επιστροφή στις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, μόλις η δυναμική ξεπεράσει το 50%.

Διαβάστε ακόμη:

Τα 9 SOS για τα «κουρέματα» – αποζημιώσεις ενοικίων

Pummaro: Από τον Κίκιζα και τη Unilever, στη Μινέρβα και τον Δασκαλόπουλο

Τι φέρνει η επόμενη μέρα για τη Χαλυβουργική