Επιχειρήσεις

Β. Θεοχαράκης και Μαρία Δαμανάκη στο διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΜΨΑ

  • newsroom


Τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε η Χλόη Λασκαρίδη

Διακεκριμένες προσωπικότητες, εγνωσμένου κύρους στους τομείς δραστηριότητάς τους εισέρχονται στο διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΜΨΑ, μετά και τη σημερινή απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας για την εκλογή νέου δεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Τον Ιανουάριο του 2021, η οικογένεια Αθανασίου Λασκαρίδη απέκτησε τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο καθώς και την πλήρη διαχειριστική ευθύνη της «Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ» (ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, King George κ.α.), με στόχο να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά και να μεγιστοποιήσει τη συμβολή της, στην εθνική Οικονομία και στην προβολή της εικόνας της χώρας ως κορυφαίου ποιοτικού προορισμού, παγκοσμίως.

Με το βλέμμα στο μέλλον, σε μία νέα εποχή για τον ελληνικό και τον διεθνή τουρισμό, γεμάτη σημαντικές προκλήσεις αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, η εταιρεία προχωρά τώρα στην ανασυγκρότηση του διοικητικού της συμβουλίου και την ανανέωσή του με γνωστά ονόματα εγνωσμένου κύρους.

Ειδικότερα, στο νέο Δ.Σ. της Εταιρείας εισήλθαν, η πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Principal Advisor των SYSTEMIQ και PARADISE Fοundation, Mαρία Δαμανάκη, η επιφανής νομικός Αικατερίνη-Μαρία Καρατζά , ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος Οικονομολόγος Μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε ηγετικές θέσεις του τραπεζικού τομέα, καθώς και ο κ. Τιμόθεος Ανανιάδης που διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενικός Δ/της των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George με σημαντική ιστορία στον ξενοδοχειακό τομέα.

Τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε η Χλόη Λασκαρίδη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΛΑΜΨΑ ΑΕ», συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

-Λασκαρίδη Χλόη Εκτελεστικός Πρόεδρος

-Νανόπουλος Νικόλαος Αντιπρόεδρος-Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

-Δρ. Χωμενίδης Αναστάσιος Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

-Γαλανάκις Γεώργιος Μη Εκτελεστικό Μέλος

-Θεοχαράκης Βασίλειος Μη Εκτελεστικό Μέλος

-Thomas Miller Μη Εκτελεστικό Μέλος

-Λασκαρίδη Σουζάννα Μη Εκτελεστικό Μέλος

-Ανανιάδης Τιμόθεος Μη Εκτελεστικό Μέλος

-Δαμανάκη Μαρία Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

-Καρατζά Αικατερίνη-Μαρία Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

Οι μέτοχοι και η διοίκηση της εταιρείας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αποχωρούν οι κ.κ. Μωρίς Μοντιάνο, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Νικόλαος Δάνδολος, Απόστολος Δοξιάδης.

«Η πολυετής συνεισφορά τους στην εξέλιξη και καταξίωση της «ΛΑΜΨΑ ΑΕ» ως ενός εκ των κορυφαίων ξενοδοχειακών Ομίλων, υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική και η συμμετοχή τους αποτελεί πλέον μέρος της μακροχρόνιας ιστορίας της.

Ο κ. Μωρίς Μοντιάνο ανακηρύσσεται Επίτιμος Πρόεδρος», αναφέρει η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: 

Κομισιόν: Ενέκρινε το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 ύψους 26 δισ. για την Ελλάδα 

Πόσα κερδίζουν οι Ολυμπιονίκες από τα μετάλλια σε κάθε χώρα – Λίστα

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των πολιτικών