Επιχειρήσεις

«Διαζύγιο» πριν το… γάμο για Carrefour και Couche-Tard

  • newsroom


Η απόφαση για τη διακοπή των συνομιλιών πάρθηκε σε συνέχεια επίσκεψης στελεχών του καναδικού ομίλου στο Παρίσι με σκοπό να παράσχουν δεσμεύσεις προς τη γαλλική κυβέρνηση

«Ναυάγησαν» οι συζητήσεις της καναδικής Couche-Tard με την Carrefour για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας λιανεμπορίου, μετά την έντονη αντίδραση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών και την αντίθεσή του για την εξαγορά των 20 δισ. δολαρίων.

Η απόφαση για τη διακοπή των συνομιλιών πάρθηκε σε συνέχεια επίσκεψης στελεχών του καναδικού ομίλου στο Παρίσι με σκοπό να παράσχουν δεσμεύσεις προς τη γαλλική κυβέρνηση. Οι προτάσεις τους περιλάμβαναν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στα καταστήματα Carrefour, ενώ θα διατηρούσαν και τις θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, η νέα προσφορά δεν φαίνεται να ήταν αρκετή για να μεταπείσει τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, επέμεινε στη θέση του ότι μία τέτοια εξαγορά θα ήταν επιζήμια για τη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Carrefour έκλεισε 2,9% χαμηλότερα στα 16,61 ευρώ στο Παρίσι την Παρασκευή, ενώ της Couche-Tard αυξήθηκε 4,8% σε 37,98 C $ στο Τορόντο.

Διαβάστε περισσότερα

Τζιμ Χάνος (Kynikos Associates): Γιατί επιμένω να «σορτάρω» τις αγορές

Madonna: Πόσες χώρες επισκέφθηκε η «βασίλισσα της ποπ» εν μέσω πανδημίας

Φοιτητική στέγη: Στο 75 % η μείωση της ζήτησης λόγω τηλεκπαίδευσης

Απόρρητο Απόρρητο