Ως έναν  άνθρωπο «αλτρουιστή, πανέξυπνο αλλά και συγκεντρωτικό»  χαρακτήρισε στη δίκη της Folli Follie τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο η σύζυγός του Καίτη, αρνούμενη τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια της σημερινής της απολογίας στο ακροατήριο τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί για το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου ανέβηκε στο βήμα του δικαστηρίου και ξεκίνησε να απολογείται για τα αδικήματα που της έχουν αποδοθεί. «Όλα αυτά για τις καταστάσεις τα έμαθα στα δικαστήρια αυτά τα δυο χρόνια δεν ήξερα τίποτα» είπε η κατηγορούμενη για να εκφράσει στη συνέχεια τη λύπης της για το γεγονός ότι, εκτός του συζύγου της, κατηγορούμενος στη δίκη είναι και ο γιος της Τζώρτζης. «Είχα πλήρη εμπιστοσύνη στον άντρα μου και δεν πίστευα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Πάντα σε κάθε δυσκολία εκείνος έβρισκε τη λύση» είπε η κατηγορούμενη και αναφερόμενη στο γιο της ανέφερε: «Λυπάμαι σαν μητέρα που τον φέραμε σε αυτή τη θέση σήμερα».

Μάλιστα η Καίτη Κουτσολιούτσου  έστρεψε και εκείνη τα «πυρά» στα στελέχη του ομίλου της Folli Follie στην Ασία, ήτοι τους Ιωαννη Μπεγιέτη και Tonio, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως αυτά τα δυο πρόσωπα έχουν την ευθύνη για τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου και τα πλαστά τραπεζικά έγγραφα.
Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την απολογία της στο δικαστήριο η Καίτη Κουτσολιούτσου είπε: «Ο άντρας μου είναι  έξυπνος, αλτρουιστής αλλά και συγκεντρωτικός. Μέσα στην εξυπνάδα του όμως είναι και ένα άτομο εγωκεντρικό.

Εγώ δεν μπορώ να του επιβληθώ. Και αυτό μας οδηγούσε πάντα σε μια αντιπαράθεση μεταξύ μας. Εμένα η δουλειά μου στην εταιρεία αφορούσε στο κομμάτι της αισθητικής».  Αναφερόμενη στη συνέχεια στο γιό της Τζώρτζη η κατηγορούμενη είπε: «Ο γιος μου είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Είναι άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω των χρημάτων. Βοήθησε παρά πολύ. Λυπάμαι σαν μητέρα που τον φέραμε σε αυτή τη κατάσταση. Να μπει φυλακή και να απολογείται για αυτά τα βαριά αδικήματα. Δεν του άξιζε».

Μάλιστα η Καίτη Κουτσολιούτσου αναφέρθηκε και στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς της για να πει κατά τη σημερινή της απολογία: «Σαν οικογένεια δεν είχαμε δίψα για χρήματα, δεν κάναμε ποτέ διακοπές και αυτό το σπίτι στις Σπέτσες έγινε βορά στα ΜΜΕ. Το σπίτι στις Σπέτσες το χρησιμοποιούμε για τις καμπάνιες της εταιρείες, το σκάφος, το ελικόπτερο, το σπίτι στη Κηφισιά το ίδιο. Όλα αυτά είναι μέσα στη δουλειά μας. Δημιουργήσαμε κάτι που εγώ ξεκίνησα σαν χόμπι παρασύροντας ή καλύτερα πείθοντας και το σύζυγο μου. Τον παρότρυνα -γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά- να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Τα βραχιολάκια μας τα μιμήθηκε η Hermes. Η δουλειά μου ήταν η αισθητική των μαγαζιών και γενικά της Folli Follie».

Πρόεδρος: Ήσασταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος. Έχετε μια θέση ευθύνης στο ΔΣ. Πως βρεθήκατε αντιπρόεδρος;
Κ. Κουτσολιούτσου: Το 2011 με έβαλαν (…) Ούτε και εγώ είχα καταλάβει την ευθύνη αυτή. Και ο σύζυγός μου πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου.
Πρόεδρος: Αυτές τις επίδικες καταστάσεις τις υπογράφατε;
Κ. Κουτσολιούτσου: Όχι μόνο μια φορά με βάλανε να υπογράψω ως εγγυήτρια σε ένα δάνειο και έχασα το σπίτι μου.
Πρόεδρος: Δεν μιλάτε για τις «ωραιοποιημένες» καταστάσεις;
Κ. Κουτσολιούτσου: Όχι, αυτές δεν ξέρω ποιος τις υπέγραψε.
Πρόεδρος: Ο σύζυγός σας κουβέντιαζε μαζί σας τα οικονομικά της εταιρείας;
Κ. Κουτσολιούτσου: Όχι
Πρόεδρος: Ο  γιος σας δεν σας αναφέρετε ποτέ για τις «ωραιοποιημένες» καταστάσεις;
Κ. Κουτσολιούτσου: Όχι πραγματικά δεν υπήρχε χρόνος
Πρόεδρος: Υπήρξε κάποιο επεισόδιο μεταξύ πατέρα και γιου με απειλές για αποκλήρωση;
Κ. Κουτσολιούτσου: Όχι. Δε ξέρω τι ειπώθηκε ακριβώς τότε αλλά αν είναι δυνατόν να πούμε για αποκλήρωση στο μοναχογιό μας. Εγώ τα έμαθα από τα δικαστήρια δεν τα ήξερα αυτά.
Πρόεδρος: Υπήρξαν άλλες στιγμές σύγκρουσης μεταξύ τους;
Κ. Κουτσολιούτσου: Ναι ο γιος μου ήταν πιο τεχνοκράτης και ο σύζυγος μου ήταν του επιχειρείν. Του είχα πλήρη εμπιστοσύνη δε πίστευα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο πάντα έβρισκε τη λύση σε κάθε πρόβλημα
Πρόεδρος: Ο σύζυγός σας θεωρούσε τον γιο σας πετυχημένο;
Κ. Κουτσολιούτσου: Όταν δεν ήταν μπροστά του ήταν περήφανος για αυτόν.
Πρόεδρος: Εσείς με ποιους από τους συγκατηγορούμενούς σας είχατε συνεργασία;
Κ. Κουτσολιούτσου: Με κανέναν.
Πρόεδρος: Τον Μπεγιέτη τον ξέρετε;
Κ. Κουτσολιούτσου: Σαν άνθρωπος έχω διαίσθηση και μπορώ να πω ότι δεν είχα καμία χημεία μαζί του. Αλλά  δεν τον συναντούσα συχνά.
Πρόεδρος: Το είχατε πει αυτό στο σύζυγο;
Κ. Κουτσολιούτσου: Ναι του είπα ότι δε μου αρέσει αλλά μου είπε μην ανακατεύομαι .

Πρόεδρος: Αυτή τη διαίσθηση που λέτε σας την είχε αναγνωρίσει ο σύζυγος;
Κ. Κουτσολιούτσου: Όχι και αυτό είναι το παράπονο μου
Πρόεδρος: Τον Tonio τον γνωρίσατε;
Κ. Κουτσολιούτσου: Ναι  και του είχα εμπιστοσύνη αλλά τώρα η πλήρης απογοήτευση. Λυπάμαι πάρα πολύ με αυτά που ακούω τώρα. Εκεί έπεσα έξω στη διαίσθηση. Αυτή τη στιγμή γίνεται αυτό το δικαστήριο με ανθρώπους που λείπουν. Να έρθουν από το Χονγκ Κονγκ να μιλήσουν.
Πρόεδρος: Ναι αλλά εδώ ο σύζυγος σας είπε ξεκάθαρα για «ωραιοποίηση»…..
Κ. Κουτσολιούτσου: Ναι σύμφωνοι. Δεν θα έπρεπε όμως να είναι εδώ να και αυτοί της Ασίας και να μιλήσουν. Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ότι όλα τα έμαθα αυτά τα δυο χρόνια στα δικαστήρια. Και όταν ήμουν στο Χονγκ Κονγκ έμαθα από την Alvarez για τα πλαστά έγγραφα και μου έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι.
Πρόεδρος: Ο γιος σας δεν σας  είπε τίποτα;
Κ. Κουτσολιούστου: Είναι εξωστρεφής δεν μιλάει πολύ. Ήταν τόσο ήσυχο παιδί που ντρέπομαι που θα το πω αλλά όταν ήταν μωρό και τον είχα στο πορτ μπεμπέ τον ξεχάσαμε σε ένα σπίτι. Λυπάμαι πολύ για το γιο μου έχω και δύο εξαίρετες εγγονές.
Εισαγγελέας: Είχατε ακούσει ότι βρέθηκαν πλαστά έγγραφα. Δεν ρωτήσατε το σύζυγο;
Κ. Κουτσολιούτσου: Όταν τον ρώτησα για τα πλαστά μου είπε πως δεν είχε ιδέα.
Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι είναι συγκεντρωτικός. Πως άφησε τη διαχείριση της Ασίας σε άλλους;
Κ. Κουτσολιούτσου: Ένα από τα ελαττώματά του είναι ότι δίνει εύκολα εμπιστοσύνη σε άλλους.
Εισαγγελέας: Γιατί ο Μπεγιέτης και ο Tonio να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες από μόνοι τους ;
Κ. Κουτσολιούτσου: Ο άντρας μου δεν μου έδωσε εξήγηση και δεν επέμενε γιατί θα τσακωνόμασταν.

Τζ. Κουτσολιούτσος: Θα κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι και οι επενδυτές

«Δεν είχα ποτέ τη πρόθεση να βλάψω κάποιον επενδυτή ή κάποιο μέτοχο, ίσα – ίσα πάλευα για να φέρω υπεραξία» είπε νωρίτερα στο δικαστήριο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ολοκληρώνοντας μετά από τρεις ημέρες τη δική του απολογία. «Ηθικά αισθάνομαι πολύ άσχημα όπως γίνανε τα πράγματα. Και αισθάνομαι άσχημα και για την επόμενη ημέρα.  Η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει και να είναι στο Χρηματιστήριο», ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο οποίος και σήμερα δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την έδρα.

Εισαγγελέας: Υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι;
Κατηγορούμενος: Πάλεψα πραγματικά.  Αυτή τη στιγμή έχω ένα λογαριασμό με τη μισθοδοσία μου και είχα κάποια αμοιβαία. Θέλω να κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι….
Εισαγγελέας: Έχετε  κάποια περιουσιακά στοιχεία;
Κατηγορούμενος: Είναι δεσμευμένα. Είναι 4,100. Υπάρχουν και θέλω να αποζημιωθούν όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.
Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας: Τι έφταιξε γιατί τα πράγματα πήγαν στραβά;
Κατηγορούμενος: Έχω απαντήσει. Ο πατέρας μου ομολόγησε το εύρος αυτής της «ωραιοποίησης»  και εγώ εξήγησα πως εγκλωβίστηκα σε αυτή κατάσταση.
«Δεν είχα ποτέ πρόθεση να εξαπατήσω κανέναν, ούτε κάποιο σχέδιο να διαπράξω τόσα κακουργήματα που μου αποδίδει το κατηγορητήριο» επανέλαβε ο Τζ. Κουτσολιούτσος προς το τέλος της απολογίας του.
Δικαστής: Εσείς λέτε ότι τα σημεία πώλησης στην Ασία υπήρχαν σε αντίθεση με τη QCM. Υπήρχαν τα κεφάλαια που εμφανίζετε ως ενεργητικό της Folli Follie; Τα διαθέσιμα;
Κατηγορούμενος: Ναι υπήρχαν αλλά απ’ ότι είδαμε από τις εκθέσεις αυτά δεν αποτυπώθηκαν.
Δικαστής: Γιατί δεν ζητήσατε εσείς τα διαθέσιμα των λογαριασμών σας να τα παραδώσετε άμεσα;
Κατηγορούμενος:  Θέλανε νέες επιστολές επιβεβαίωσης από τις τράπεζες…
Δικαστής: Όσον αφορά στην «ωραιοποίηση» που γνωρίζατε από το 2009, όπως μας είπατε, μέχρι το 2018 που ξέσπα η κρίση τι κάνατε;
Κατηγορούμενος: Αυτή ήταν η μεγάλη μου διαφωνία δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Αυτή (η «ωραιοποίηση») δεν αλλοίωνε την εικόνα της εταιρείας
Δικαστής: Τότε γιατί να υπάρξει;
Κατηγορούμενος: Αυτή ήταν η διαφωνία μου με τον πατέρα μου ….
Δικαστής:  Στην Ασία ποια είναι τώρα η κατάσταση;
Δικαστής: Στραφήκατε κατά της QCM;

Κατηγορούμενος: Όχι αυτή ήταν η συμβουλή των δικηγόρων.

Δικαστής: Το QCM γιατί σας στοχοποίησε;

Κατηγορούμενος: Δε μπορώ να ξέρω.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΚΤ κρατάει σταθερά τα επιτόκια, ενδεχομένως για τελευταία φορά

Έρχονται μειώσεις στις προμήθειες των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Ανακαινίζω – Ενοικιάζω: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιρούνται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ