Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Δεν έγινε η συναλλαγή με Invesco – Προς τροποποίηση η συμφωνία 

  • newsroom


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση

Την επιβεβαίωση ότι η δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 18,3% των μετοχών της Ελλάκτωρ δεν ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου, όπως αρχικά προβλεπόταν, έκανε πριν από λίγο στο χρηματιστήριο, η Ελλάκτωρ.

Όπως ανακοίνωσε, η  εν λόγω συμφωνία βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησής της για να προχωρήσει η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών που κατέχει η Pemanoaro Limited, συμφερόντων Καλλιτσάντση.

Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα αξιοπιστίας των διεκδικητών της Ελλάκτωρ, που συνδέεται με την δυσκολία χρηματοδότησης για την αγορά  των νέων μετοχών, την ώρα που χθες αρμόδιες πηγές που πρόσκεινται στους δύο εφοπλιστές Δημήτρη Καυμενάκη και Γιάννη Μπάκο, διέρρεαν όχι μόνο ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί αλλά και ότι οι δύο μέτοχοι, μέσω της Invesco, αποκτούσαν συνολικά το 25,5% των μετοχών της εταιρείας..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάκτωρ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τη συμφωνία του μετόχου INVESCO FINANCE S.A. για την απόκτηση επιπλέον συμμετοχής και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ (από το νομικό πρόσωπο PEMANOARO LIMITED), ήτοι επιπλέον ποσοστού 18,3346%, με καταληκτική ημερομηνία την 12.01.2021, ότι, μετά από ενημέρωση που έλαβε η εταιρεία την 14.01.2021, η εν λόγω «συναλλαγή» δεν έλαβε χώρα την 12.01.2021.

Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση η ως άνω συμφωνία βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησής της προκειμένου να μεταβιβαστεί το σύνολο των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που κατέχει η PEMANOARO LIMITED.

Σύμφωνα με την εταιρεία θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση του Επενδυτικού Κοινού το συντομότερο δυνατόν σχετικά με περαιτέρω εξέλιξη του εν λόγω θέματος.

 

Διαβάστε ακόμη: 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Το πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε ολιγοήμερη παράταση

Επίδομα θέρμανσης: Αλαλούμ στις πολυκατοικίες με την ενεργοποίηση της… Ενεργοποίησης Πληρωμής (pics)

Intralot: «Lock-up agreement» με ομολογιούχους