Μια έκτακτη Γενική Συνέλευση -η οποία αναμένεται να προκηρυχθεί  το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα- θα σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Το Reggenborgh Invest και οι αδελφοί Καλιτσάντση βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων που έχει φτάσει πλέον στο τελικό στάδιο.

Οι Ολλανδοί φαίνεται πως έχουν εξασφαλίσει τις κατάλληλες μετοχικές ισορροπίες και πλέον έχουν τον βαρύνοντα και τελικό λόγο, ως στρατηγικός μέτοχος του ομίλου.

Οι πληροφορίες φέρουν τον  νυν Διευθύνοντα  Σύμβουλο Αναστάσιο Καλλιτσάντση να επιθυμεί να αποχωρήσει πουλώντας πλήρως τη συμμετοχή του, ενώ αντιθέτως οι ίδιες πληροφορίες  φέρουν τον Δημήτρη Καλλιτσάντση να επιθυμεί να παραμείνει στον όμιλο διατηρώντας στην κατοχή του  το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει.

Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει απευθείας συναντήσεις του  Reggenborgh Invest με τους αδελφούς Καλιτσάντση και αυτό που απομένει τώρα είναι η προκήρυξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης η οποία θα επιβεβαιώσει τις μετοχικές και διοικητικές αλλαγές που θα επέλθουν στον όμιλο και οδηγούν στην επόμενη ημέρα.

Ανάλογα με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο μεγαλύτερων μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις. Αν έχουμε ένα «συναινετικό διαζύγιο» τότε η έκτακτη Συνέλευση θα προκηρυχθεί  από την νυν διοίκηση και μέχρι τον Δεκέμβριο ο όμιλος θα είναι με αναδιαρθρωμένο  διοικητικό σχήμα  κάτω από την ομπρέλα του Reggenborgh. Αν δεν επιτευχθεί συναίνεση, τότε η σύγκληση της συνέλευσης θα ζητηθεί από τους μετόχους.  Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εξελίξεις θα εκδηλωθούν σύντομα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ζήτημα λίγων ημερών.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ήταν σε εξέλιξη τριμερής διαπραγμάτευση, μεταξύ των εκπρόσωπων του Reggenborgh Invest, των αδελφών Καλλιτσάντση και του αμερικανικού fund Farallon.

Η διαπραγμάτευση έφτασε στο σημείο της νομικής αποτύπωσης ωστόσο, δεν στάθηκε δυνατόν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Το Reggenborgh Invest φέρεται να σχεδιάζει την απόκτηση ποσοστού της τάξης του 30% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.  Σήμερα ελέγχει άμεσα το 5,43% του ομίλου ενώ έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) για το 12,54% που ανήκει στον Λ. Μπόμπολα. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας το Reggenborgh, θα αποφασίζει και για την άσκηση ή μη του Call Option που έχει με τον Λ. Μπόμπολα.