Επιχειρήσεις

Energean: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Edison E&P

  • newsroom


Ο όμιλος μπαίνει σε τροχιά παραγωγής 130.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ στο δ΄ τρίμηνο του 2021

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, που δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε σήμερα (17/12) η Energean. Το τελικό τίμημα είναι της 284 εκατ. δολάρια, ενώ το καθαρό τίμημα (μετά τις ταμειακές ροές) είναι 203 εκατ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας δήλωσε σχετικά: «Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας να καταστούμε η ηγέτιδα ανεξάρτητη παραγωγός εταιρεία στη Μεσόγειο και προωθεί την επίτευξη του στόχου μας για τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και την καταβολή διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους μας».

Με την εξαγορά της Edison E&P, η Energean αποκτά παρουσία σε εννέα χώρες και ενισχύει τις προοπτικές της για περαιτέρω ανάπτυξη. Επίσης, αυξάνονται στα 850 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου τα αποθέματα του ομίλου, με το 70% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο.

Τέλος, ο όμιλος μπαίνει σε τροχιά παραγωγής 130.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ στο δ΄ τρίμηνο του 2021, σε μια εξέλιξη που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την Energean ως τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΠΟΙΖΩ: 20.700 καταγγελίες στην Ευρώπη για την κονσόλα Nintendo Switch

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις 21 Δεκεμβρίου εξετάζει το αίτημα της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Aegean: Τεστ Covid στους επιβάτες από τη Βιοϊατρική και το Ιατρικό Αθηνών

 

Απόρρητο Απόρρητο