Sponsored Content

Σε ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς είναι σημαντικό να μένουμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας, τα διαχρονικά στηρίγματα της ύπαρξής μας. Η doValue Greece πιστεύει ότι σε μια συμπεριληπτική κοινωνία που όλοι και όλες έχουν θέση, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη, η φροντίδα και η αξιοπρέπεια είναι μεγάλης σημασίας. Είναι οι έννοιες που απαρτίζουν τη φιλοσοφία της εταιρείας ώστε όλο και περισσότεροι, και κυρίως οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και οι νέοι, να έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους με μια σειρά από πρωτοβουλίες.

 


Σταθερή επιλογή της doValue Greece είναι η στήριξη της κοινωνίας, των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων κι ακόμη περισσότερο της νέας γενιάς, και την αποδεικνύει έμπρακτα με κάθε τρόπο.
Το Πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής  Ευθύνης, #Αξίες Zωής, περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο δράσεων, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πολύτιμες αξίες της ζωής.    

Πρόσφατα, η doValue υλοποίησε μία σημαντική δράση αναβαθμίζοντας ενεργειακά το κτίριο του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, το οποίο φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6-18 ετών.  Στον ξενώνα της δομής, αντικαταστάθηκαν συνολικά 35 κουφώματα (παράθυρα και μπαλκονόπορτες). Πρόκειται για πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, τεσσάρων εποχών, με αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο, οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ (Kανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) που έχουν συντελεστή κάτω από 2. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, εξασφαλίζεται η εξοικονόμηση κόστους σε ψύξη,  θέρμανση και φωτισμό καθώς και η μείωση των ενεργειακών αναγκών έως και κατά 30%. Παράλληλα, συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νέων που διαμένουν στη Δομή, παρέχοντάς τους, μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση και ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης.

 

 


Η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο δημιουργήθηκε το 2009 και για πρώτη φορά από την ίδρυσή της πραγματοποιείται ένα τέτοιου μεγέθους έργο αναβάθμισης του κτιρίου της. Η επιλογή για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου από τη doValue, έγινε σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Δομής, καθώς κρίθηκε ως πρώτης και άμεσης προτεραιότητας. 

Ευρύ πλάνο δράσεων με πυρήνα τον άνθρωπο
Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, #Αξίες Ζωής της doValue Greece, περιλαμβάνει κι άλλες δράσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τον άνθρωπο και τις πολύτιμες αξίες της ανθρώπινης ζωής. Η εταιρεία μεταξύ άλλων, στηρίζει το καινοτόμο πρόγραμμα Υποστηρικτικής Ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα», στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στέκεται δίπλα στους μαθητές των ακριτικών νησιών και των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, ενώ πρόσφατα ενεργοποίησε το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας που αποσκοπεί στην επιμόρφωση των νέων  σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα:

«Δίπλα στη Γυναίκα» – Δημιουργία του πρώτου Pampering Room στο Αρεταίειο Νοσοκομείο: Η εταιρεία συνεχίζει την υποστήριξη και χρηματοδότηση του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς, «Δίπλα στη Γυναίκα», στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, το οποίο διαρκώς εξελίσσεται.

Συνεργασία με την «ExcellenSeas» για την υποστήριξη μαθητών της Δονούσας: Με τη χορηγία της doValue Greece, η Ειρήνη Πρασίνου, μία εκ των λιγοστών μαθητριών της Δονούσας, έλαβε ως υποστήριξη για τα 4 χρόνια φοίτησής της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas.

Συνεργασία με την «Ομάδα Αιγαίου» – Δίπλα στις ανάγκες των μαθητών στα ακριτικά νησιά: Σε συνεργασία με την «Ομάδα Αιγαίου», αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των λιγοστών μαθητών και το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ανάφης, η εταιρεία προσέφερε πολύτιμα εργαλεία, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και της σχολικής ζωής. Παράλληλα θα προχωρήσει στα πλαίσια του 30ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους στην κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό, των σχολείων όλων των βαθμίδων, σε Αγαθονήσι, Φούρνους και Σίκινο.

«ΕΛΕΠΑΠ»: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτηρίων

«doResponsible Financial Center» – Δημιουργία Πρωτοποριακού Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας: Με στόχο τη χρηματοοικονομική επιμόρφωση των νέων, ηλικίας 18-25, η doValue δημιούργησε το πρωτοποριακό Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας – doResponsible Financial Center, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Περήφανος Χορηγός του πρώτου Έλληνα Χρυσού Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021, Στέφανου Ντούσκου: Η εταιρεία υποστηρίζει ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021, στην πορεία του προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. 

Μεταμόρφωση Καρδίτσας: Κάλυψη αναγκών στις καταστροφικές πλημμύρες της καταιγίδας «Daniel».

«Eξέλιξη Ζωής»: Στήριξη στο έργο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης των νέων΄. Η εταιρεία στήριξε για δύο έτη το έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» που στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων (16-17 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών), οι οποίοι προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας.

Ροβιές Eυβοίας: Αποκατάσταση και ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου. Η doValue, ανέλαβε την επισκευή, την πλήρη ανακαίνιση και την κάλυψη του νέου εξοπλισμού του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια.

Η ηγετική θέση που κατέχει στη χώρα μας η doValue Greece, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης δανειακών χαρτοφυλακίων και ακινήτων σε τράπεζες και επενδυτές είναι αδιαμφισβήτητη. Ταυτόχρονα όμως, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της τέθηκε ως στόχος ένα κομμάτι των εσόδων που παράγεται από τη δουλειά των ανθρώπων της, να γυρίζει πίσω στην κοινωνία. Μέχρι σήμερα οι πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευσή της.