Παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής για το αίτημα επαλήθευσης – πιστοποίησης των δράσεων «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ αναφέρεται ότι, με αποφάση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη καθώς και με σχετικές έγγραφες οδηγίες που δόθηκαν προς τον αρμόδιο Φορέα υλοποίησης ΕΦΕΠΑΕ, αποσαφηνίζονται τα ακόλουθα:

  • Λόγω ταυτόχρονης λήξης στις 28/2/2022 διαφόρων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς τη Δημόσια Διοίκηση, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος επαλήθευσης – πιστοποίησης στις δράσεις με τίτλο «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού» παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 21/3/2022 και ώρα 17:00. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη παράταση είναι η τελευταία που δίνεται στις δράσεις αυτές.
  • Η μη προσκόμιση των διαφόρων πιστοποιητικών Πρωτοδικείων κατά την υποβολή αιτήματος επαλήθευσης – πιστοποίησης, δεν επιφέρει την απόρριψη του υποβληθέντος αιτήματος εκάστης ωφελούμενης επιχείρησης, καθώς δεν ευθύνεται η ίδια για τις όποιες καθυστερήσεις έκδοσης των πιστοποιητικών αυτών. Η επιχείρηση δύναται να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα όταν εκδοθούν και η επαλήθευση – πιστοποίηση ολοκληρώνεται με την προσκόμισή τους.
  • Επίσης, για τις ωφελούμενες επιχειρήσεις, με τις ίδιες αποφάσεις και οδηγίες, αποσαφηνίζονται επιμέρους ζητήματα υλοποίησης των εν λόγω δράσεων, αναφορικά με τις σχετικές με το πεδίο 367 υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμος για αποστολή ομάδας διαπράγματευσης δηλώνει ο Πούτιν – Μάχες στα προάστια του Κιέβου (upd)

Λε Μερ – Eurogroup: Οι Ρώσοι ολιγάρχες θα πληρώσουν τις ανόητες αποφάσεις του Πούτιν, όχι η ΕΕ

Wall Street: Συνεχίζεται η άνοδος για τους δείκτες με το βλέμμα στην Ουκρανία