Έχει ήδη επαναπροσληφθεί μέρος των εργαζομένων και απολυμένων της «ΠΙΤΣΟΣ» και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν προσληφθεί και όλοι οι εναπομείναντες δήλωσε από το εργοστάσιο της “Pyramis” στα Οινόφυτα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση.

Όπως αναφέρεται σε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου το εργοστάσιο στελεχώθηκε από πρώην στελέχη της «ΠΙΤΣΟΣ», με σκοπό να αποκτήσει η Ελλάδα και πάλι μαζική γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών, επαναπροσδιορίζοντας την ποιότητα “Made in Greece”.

Μετά την ξενάγησή τους στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο υπουργός δήλωσε:

«Στην αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ένα από τα προβλήματα που παρέλαβα ήταν η συμφωνία της προηγουμένης κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα του υπουργού του κ. Σταθάκη, με τη γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία της «ΠΙΤΣΟΣ», την BSH, για το κλείσιμο του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ στην Ελλάδα μέχρι τις αρχές του 2021, την απόλυση όλων των εργαζομένων της και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία.

Όταν πληροφορήθηκα αυτή τη συμφωνία προσπάθησα να βρω λύση. Είχα μακρά διαπραγμάτευση με τη γερμανική μητρική εταιρεία και τελικά βρήκαμε επενδυτή τον κ. Νικόλαο Μπακατσέλο της εταιρείας “PYRAMIS”. Με τη μεσολάβηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξασφαλίστηκε συμφωνία με την BSH, η οποία και πούλησε μηχανήματα και πατέντες στην “PYRAMIS.

Η “PYRAMIS” ίδρυσε στην περιοχή των Οινοφύτων μία νέα μονάδα παραγωγής για ηλεκτρικά μάτια κουζίνας και φούρνους – που μέχρι πριν από λίγο καιρό παρήγαγε στην Ελλάδα η εταιρεία «ΠΙΤΣΟΣ»- και ξεκίνησε πάλι τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών.

Στα πλαίσια αυτά έχει ήδη επαναπροσληφθεί μέρος των εργαζομένων και απολυμένων της «ΠΙΤΣΟΣ» και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν προσληφθεί και όλοι οι εναπομείναντες.

Είμαι πολύ ευτυχής γιατί είδαμε με τον κ. Παπαθανάση την πρόοδο της εταιρείας “PYRAMIS” στα προϊόντα της πρώην «ΠΙΤΣΟΣ», καθώς πλέον με παραγωγή στην Ελλάδα, θα βρίσκουμε ελληνικώς παραγόμενα προϊόντα στις αλυσίδες αγορών μας, αλλά και θα εξάγουμε ελληνικώς παραγόμενα προϊόντα σε άλλες χώρες, όπως παραδείγματος χάρη στη Γαλλία, μέσω αυτού του εργοστασίου».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Η “Pyramis” κατάφερε να αναβιώσει την παραγωγή των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στην Ελλάδα και αποτελεί πλέον τον μοναδικό παραγωγό στην πατρίδα μας. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι διαθέτουν το πάθος και το πείσμα να διαπρέπουν και οι συνέργειες ελληνικών εταιριών οδηγούν σε σημαντικά αποτελέσματα. Το σημαντικότερο αυτών είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της Πίτσος δεν έχασαν τις δουλειές τους ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά τις ελληνικές βιομηχανίες».

Η “Pyramis” μοναδικός παραγωγός ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στην Ελλάδα

«Η “Pyramis” αποτελεί πλέον τον μοναδικό παραγωγό ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στην Ελλάδα, επαναπροσδιορίζοντας και αναβαθμίζοντας την ποιότητα “Made in Greece» σημείωσε σε ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τον απολογισμό της τετραετίας, ο διευθυντής του εργοστασίου Pyramis, Γαβριήλ Θεοδοσίου.

Διαβάστε ακόμη

Πώς πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα αντί για έλλειμμα 1,6% – Ανακοινώθηκε έναν χρόνο νωρίτερα (tweets)

Barclays: H S&P μπορεί να αναβαθμίσει το outlook της χώρας σε θετικό

«Καρούζος Gate»: Στο σφυρί νέα ακίνητα στο κέντρο της Γλυφάδας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ