Επιχειρήσεις

Επιβεβαιώνει η Intrakat: «Βρισκόμαστε σε επαφές με διεθνή επενδυτικά κεφάλαια»

  • newsroom


Στόχος η από κοινού ανάπτυξη ενεργειακών projects

Τις επαφές με διεθνή επενδυτικά κεφάλαια για την από κοινού ανάπτυξη ενεργειακών projects επιβεβαιώνει η διοίκηση της Intrakat, σε γραπτή της ανακοίνωση.  

«Η Intrakat, σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων του τύπου, σχετικά με τη συνεργασία της με διάφορους στρατηγικούς επενδυτές, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ο οποίος έχει ανακοινωθεί και υλοποιείται ήδη από το 2021 περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της με ίδια κεφαλαία, μόχλευση δανειακών, αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς κεφαλαιουχικούς επενδυτές» αναφέρει, μεταξύ άλλων. 

Και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία είναι σε επαφή με διεθνή επενδυτικά κεφάλαια για την από κοινού ανάπτυξη  (co-development) του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της. Για την όποια ουσιαστική εξέλιξη η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό». 

Σημερινό δημοσίευμα του «newmoney», άλλωστε, αναγράφει ότι η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη βρίσκεται σε επαφές με το BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, με αντικείμενο τον τομέα της πράσινης ανάπτυξης.  

Το επίμαχο χαρτοφυλάκιο αποτελείται από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος άνω του 1,6 GW, με στόχο να φτάσουν τα 2,2 GW έως το 2027. Από αυτά, 1 GW αφορά αιολικά πάρκα και 600 MW  φωτοβολταϊκούς σταθμούς. 

Διαβάστε επίσης:

Τα καλά μαντάτα από την Αμερική, οι Άραβες με το τρελό χαρτοφυλάκιο, το φρένο του ΣτΕ στα όργια της Ίου και τα χρυσά μεροκάματα του Nobu στη Σαντορίνη 

Ο «πυρετός» της χρυσής λίρας: Πόσα τεμάχια αγόρασαν οι Έλληνες – Γιατί «φρέναραν» οι πωλήσεις

Ιντρακάτ: O πράσινος πυλώνας του 1,6 GW μαγνήτης για την ΒC Partners