Επιχειρήσεις

Επιβεβαιώνει η Viohalco τις διαπραγματεύσεις με Nexans

  • Νίκος Χρυσικόπουλος


Στόχος η σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο, αναφέρει η Cenergy, θυγατρική του Ομίλου

Στην επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων με τον Όμιλο Nexans για τον κλάδο καλωδίων της θυγατρικής Cenergy Holdings, προχώρησε με ανακοίνωσή του προς τις χρηματιστηριακές αρχές ο Όμιλος Viohalco.

Οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες είχε αναφερθεί (Τα σενάρια πίσω από την άνοδο της μετοχής της CENERGY) έγκαιρα το newmoney.gr., αφορούν τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων των δύο ομίλων.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση των χρηματιστηριακών Αρχών η διαπραγμάτευση των μετοχών των ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Cenergy είχε ανασταλεί προσωρινά σήμερα το πρωί, ως αποτέλεσμα των δημοσιογραφικών πληροφοριών που έκαναν τον κύκλο της αγοράς.

Στην επιστολή της προς την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Cenergy Holdings αναφέρει “Η Εταιρία (Cenergy) με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον,κατά πάγια τακτική,διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Εταιρία είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο. Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία”.

Αντιστοιχη ανακοίνωση εξέδοσε και η μητρική της Cenergy, Viohalco.

Σημειώνεται πως η CENERGY Holdings δημιουργήθηκε το 2016 έπειτα από τη διασυνοριακή συγχώνευσή δι’ απορροφήσεως των Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών και Ελληvικά Καλώδια. Έχει έδρα στο Βέλγιο και είναι εισηγμένη στο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΑΤΗΕΧ). Οι βασικοί της κλάδοι δραστηριότητας είναι ο κλάδος καλωδίων (Ελληνικά Καλώδια, Fulgor, Lesco κ.α) και ο κλάδος σωλήνων χάλυβα (Σωληνουργεία Κορίνθου, CPW America. Humbel κ.α).

Μετά τις διευκρινήσεις που παρείχαν προς τις χρηματιστηριακές αρχές επανεκκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών τους.