Ένα ακόμη παιχνίδι προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό του ο ΟΠΑΠ. Έπειτα από πολυετείς διεργασίας, το Eurojackpot μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας μέσω του ΟΠΑΠ, με την Ελλάδα μας να αποτελεί την 18 ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα διεξάγεται το παιχνίδι.

Με τροπολογία του ΥΠΟΙΚ σε νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση των ΔΕΚΟ που οδεύει προς ψήφιση, επιτρέπεται η επίγεια διεξαγωγή του παιχνιδιού με τον διακριτικό τίτλο Εurojackpot στην Ελληνική επικράτεια. Η 10ετής άδεια για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού με απόφαση του υπουργού Οικονομικών χορηγείται στην ΟΠAΠ Α.Ε. έναντι ανταλλάγματος, ενώ ως έναρξη ισχύος καθορίζεται η ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης κλήρωσης. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα από τη διεξαγωγή του Eurojackpot καθορίζεται σε 30% επί του μεικτού κέρδους του ΟΠΑΠ.

Τι είναι το Eurojackpot

Το Eurojackpot είναι μια διεθνής λοταρία που διεξάγεται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες. Oι παίκτες συμμετέχουν στο Eurojackpot μέσω της μεγαλύτερης εταιρείας τυχερών παιχνιδιών κάθε χώρας, οι οποίες αποτελούν μέλη της διεθνούς λοταρίας.  Τα ποσά που μοιράζει το παιχνίδι στους μεγάλους νικητές ξεκινούν από τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το τζακ ποτ μπορεί να φτάσει έως τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, το Eurojackpot έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή αριθμοπαιχνίδια διεθνώς. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη συντονίζονται για να δουν τις κληρώσεις του, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Ως παιχνίδι, το Eurojackpot μοιάζει πολύ με το «δικό μας» Τζόκερ, με βασική διαφορά ότι για να αναδειχθεί μεγάλος νικητής απαιτείται η πρόβλεψη 5+2 τυχερών αριθμών, αντί για 5+1 που ισχύει στην περίπτωση του δημοφιλούς ελληνικού αριθμοπαιχνιδιού.

Συνολικά, το Eurojackpot έχει 12 κατηγορίες κερδών, με αρκετές να προσφέρουν επίσης μεγάλα ποσά.

Διαβάστε ακόμη:

H Pitsos έγινε… Pyramis – Ανοίγει το εργοστάσιο

Η Attica Group ανακοίνωσε την απορρόφηση της ΑΝΕΚ μέσω συγχώνευσης – Συμφωνία με τους πιστωτές

Τέλος επιτηδεύματος: Πώς θα απαλλάσσονται όσοι προσλάβουν προσωπικό