Επιχειρήσεις

Ericsson: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη – Στα $6,9 δισ. τα έσοδα στο δ΄ τρίμηνο

  • newsroom


Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Ericsson στο δ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,28 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τα κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020

Τα κέρδη της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson κατά το δ’ τρίμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την εταιρεία να αντισταθμίζει την μείωση του μεριδίου της στην αγορά της Κίνας από τις αυξημένες πωλήσεις εξοπλισμού και συσκευών, καθώς σταδιακά ολοένα και περισσότερα κράτη αναπτύσσουν τα δίκτυα 5G.

Πιο αναλυτικά, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Ericsson στο δ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,28 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τα κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, ενώ την ίδια στιγμή οι οικονομολόγοι ανέμεναν κέρδη της τάξης του 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, αύξηση 2% κατέγραψαν τα έσοδα δ’ τριμήνου που διαμορφώθηκαν στα 6,9 δισ. δολάρια, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα περίπου 6,5 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις της σουηδικής εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου τα κέρδη της Ericsson ενισχύθηκαν κατά 16%, αντισταθμίζοντας μερικώς την πτώση που κατέγραψε το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά της Κίνας.

«Είδαμε τις επιδόσεις μας στη Βόρεια Αμερική να αναπτύσσονται με σημαντικό ρυθμό, ωστόσο στην ηπειρωτική Κίνα η πτώση αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το α’ τρίμηνο του 2022», τόνισε χαρακτηριστικά ο CFO της εταιρείας, Καρλ Μελάντερ.

Διαβάστε ακόμη:

Ελ. Βενιζέλος: Σε συνεχή κατάσταση συναγερμού με αποχιονισμό στις πίστες και αποπαγοποίηση αεροσκαφών

Το δράμα της Αττικής Οδού, το… θαύμα της JP Morgan με την Viva, τα καλά νέα για το ΧΑ και ο αγώνας της Yalco

Αυτοί είναι οι 25 (βασικοί) φόροι που πληρώνετε για το ακίνητό σας (πίνακας)