Επιχειρήσεις

Evergrande: Οι κάτοχοι ομολόγων απειλούν με νομικές κινήσεις

  • newsroom


Η κίνηση αυτή περιγράφεται ως η πιο χαρακτηριστική από την πλευρά τους και μπορεί να σηματοδοτεί την αρχή μιας νομικής διαμάχης μηνών, μετά τις αθετήσεις πληρωμών από την Evergrande

Σε νομικές κινήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι ομολογιούχοι της Evergrande μετά την έλλειψη «ουσιαστικής δέσμευσης» από τον κινεζικό κολοσσό για τις προθέσεις του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι κάτοχοι ομολόγων της Evergrande έχουν προσλάβει offshore δικηγορική εταιρεία, καθώς όπως δήλωσαν «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σκεφτούν σοβαρά τη νομική δράση».

Η κίνηση αυτή περιγράφεται ως η πιο χαρακτηριστική από την πλευρά τους και μπορεί να σηματοδοτεί την αρχή μιας νομικής διαμάχης μηνών, μετά τις αθετήσεις πληρωμών από την Evergrande.

«Παρά τις προσπάθειες για έναν ουσιαστικό διάλογο με την Evergrande Group, συμπεριλαμβανομένων και των αιτημάτων για πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουμε λάβει ασαφείς διαβεβαιώσεις για την πρόθεση, χωρίς λεπτομέρειες και χωρίς ουσία», ανέφεραν σήμερα (20.01.2022) οι σύμβουλοι των ομολογιούχων.

Πρόσθεσαν δε ότι οι κάτοχοι ομολόγων είναι «προετοιμασμένοι να προχωρήσουν στην απαραίτητη δράση για να υπερασπιστούν έντονα τα νομικά δικαιώματά τους και να προστατεύσουν το έννομο συμφέρον τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Evergrande ξεκίνησε τις αθετήσεις πληρωμών τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Δεκέμβριο, ενώ η πιστοληπτική της ικανότητα σε ξένο νόμισμα υποβαθμίστηκε από τον οίκο Fitch σε περιορισμένη χρεοκοπία.

Διαβάστε ακόμη

ΛΑΡΚΟ: Πρόστιμο 5,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και 4 εκατ. ανά εξάμηνη καθυστέρηση επέβαλε το δικαστήριο της ΕΕ

Γιατί «δεν σκοτώνουν» τα container vessels όταν γεράσουν

ΕΚΤ: Αντιδράσεις από μέλη του ΔΣ για τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου και τον πληθωρισμό