Δεν προέκυψαν ενδείξεις σκόπιμης αδράνειας εκ μέρους του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και των ισολογισμών της Folli Follie έκριναν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και αρχειοθέτησαν την σχετική μήνυση που είχαν καταθέσει 19 επενδυτές της εταιρείας.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπ. Παππάς από κανένα στοιχείο δεν καταδείχθηκε πως υπήρξε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την περίοδο εκείνη ελλιπής έλεγχος στους ισολογισμούς της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι έλεγχος στα οικονομικά της Folli – Follie είχε ξεκινήσει μετά από ανώνυμη καταγγελία που τους είχε γίνει το 2015 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στο πλαίσιο του ελέγχου είχαν μάλιστα επιβληθεί και πρόστιμα. Ωστόσο, η έρευνα της καταγγελίας δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει σε βάθος, διότι όπως ανέφεραν εισαγγελικές πηγές εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν άλλα σοβαρά στοιχεία σε βάρος της εταιρείας. Τα σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονταν στην Ασία και τέθηκαν ενώπιον των ελληνικών αρχών μετέπειτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr 

Διαβάστε ακόμα: 

EETT: 15.500 καταγγελίες καταναλωτών το 2019 για θέματα τηλεφωνίας, διαδικτύου, κεραίες, ταχυδρομικές υπηρεσίες

Τι θα γίνει με το ημιτελές mall του Βωβού στον Βοτανικό

ΕΡΓΑΝΗ: Νέο έντυπο μετακίνησης μετά την παράταση των μέτρων – Ποιους αφορά, πώς να το εκδώσετε