Με παρακαταθήκη την επιτυχημένη – και πάνω από τις προσδοκίες σε επίπεδο τιμήματος – πώληση του κτιρίου που στέγαζε το ΜΙΝΙΟΝ, η διοίκηση Folli Follie αναμένει πλέον το επόμενο κρίσιμο ορόσημο της προσπάθειας εξυγίανσης της εταιρείας, που δεν είναι άλλο από την απόφαση του δικαστηρίου για το σχεδίο σωτηρίας της FF.

Μετά την έγκριση του σχεδίου από τη γενική συνέλευση των μετόχων, απομένει η ανακοίνωση της απόφασης η οποία αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα για να αλλάξει και επίσημα σελίδα η Folli Follie. Υπενθυμίζεται πως το πτωχευτικό δικαστήριο έχει κρίνει ότι πληρούνται όλοι οι όροι της εξυγίανσης, πλην απαίτησε τροποποιήσεις σε επίπεδο ποινικών δεσμεύσεων, όπως ανέφεραν στελέχη της FF.

Κατόπιν αυτού, η συμφωνία τροποποιήθηκε και κατατέθηκε εκ νέου, με τη σχετική συζήτηση να πραγματοποιείται στις 20 Οκτωβρίου.

Στο ενδιάμεσο, η διοίκηση Σάμιου που χειρίστηκε επιτυχώς τη διαδικασία έχει κάθε λόγο να εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένη από την εξέλιξη του διαγωνισμού για την πώληση του κτιρίου που στέγαζε το Μινιόν. Το ακίνητο ήταν ένα από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που δεν είχαν δεσμευτεί από το δημόσιο και αξιοποιήθηκε για την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους 13 εκατ. ευρώ, της εταιρείας από το fund ARENA INVESTORS, συμφωνία που εξασφάλισε η Whitetip Investments ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Folli Follie.

Το τίμημα της πώλησης για ένα κτίριο που παραμένει κλειστό εδώ και 23 χρόνια ξεπέρασε τις προσδοκίες και ανήλθε πάνω από τα 26 εκατ. ευρώ. Η Dimand, όπως πρώτο ανέφερε το newmoney, πλειοδότησε στο διαγωνισμό και σχεδιάζει να δώσει ξανά ζωή στο ιστορικό ακίνητο υλοποιώντας συνολική επένδυση 50 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος αγοράς).

Γιώργος Σάμιος, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας

Το υψηλό τίμημα που επιτεύχθηκε αποτελεί τεράστια οικονομική ανάσα και δίνει σημαντικά περιθώρια κινήσεων στη διοίκηση Σάμιου για να υλοποιήσει το πλάνο της περαιτέρω ενίσχυση της Folli Follie. Με την ad hoc επιτροπή των ομολογιούχων να έχει ήδη ενημερωθεί για την εξέλιξη και να δίνει ουσιαστικά το πράσινο φως για τη συνέχιση των διαδικασιών, θα ακολουθήσει η εξόφληση του ARENA (συν τους τόκους), η καταβολή διαφόρων αμοιβών συμβούλων και η διευθέτηση άλλων εκκρεμοτήτων.

Το μεγαλύτερο όφελος, ωστόσο, είναι πως η (νέα) εταιρεία ενισχύεται με σημαντικό working capital. Κατά πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος θα καταβληθεί άμεσα και το υπόλοιπο, περίπου 7 εκατ. ευρώ, η επιτυχία έγκειται επίσης στο γεγονός πως η διοίκηση Σάμιου τελικά υποστήριξε 100% την προτεινόμενη λύση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, παρότι υπήρξαν επιφυλάξεις. Ακόμη και οι Ισραηλινοί της Βrown Hotels που με βάση το ρεπορτάζ είχαν ενδιαφερθεί προ μηνών να συμμετέχουν στο εγχείρημα με κεφάλαια της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, έφθασαν να δώσουν τελικά προσφορά κοντά στα 25 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε λειτουργικό επίπεδο η διοίκηση προχωρά στο σχεδιασμό της για την ανάπτυξη των own brand καταστημάτων Collective, στο άνοιγμα νέων monobrand σημείων πώλησης (Kendall+Kylie, Beverly Hills Polo Club), θα ενισχυθούν τα Factory Outlet, ενώ θα ανακοινωθούν και νέα brands και εμπορικές συμφωνίες, αλλά και ενδυνάμωση του ηλεκτρονικού καναλιού πωλήσεων.

Διαβάστε ακόμα:

«Ντραγκιστάν»: Γιατί κατηγορούν τον «Σούπερ Μάριο» για απολυταρχισμό

Υπέρβαση εισπράξεων 164 εκατ. ευρώ… σε μία εβδομάδα

Επίδομα θέρμανσης 2021: Ποσά και δικαιούχοι – Οι οδηγίες για την αίτηση (vid)