Ως μία μικρή ανάσα που πρέπει όμως να συνοδευτεί από γενναία μέτρα στήριξης μετά τις γιορτές ώστε να καταφέρει να επιβιώσει ο εμπορικός κόσμος, και κυρίως τμήματα του που εμφανίζονται να δέχονται τις μεγαλύτερες συνέπειες, όπως η ένδυση και υπόδηση, χαρακτηρίζει το μέτρο του click away ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας. 

Όπως λέει στο newmoney.gr κατά την πρώτη φάση της εορταστικής περιόδου ως τα Χριστούγεννα οι μικροί έμποροι κατάφεραν να αναπληρώσουν από 10% ως 20% του περυσινού τους τζίρου δουλεύοντας κυρίως τις τηλεφωνικές παραγγελίες και όχι τόσο τις ηλεκτρονικές. «Στοιχεία επίσημα δεν μπορούν να υπάρξουν μέχρι να τελειώσει ο μήνας και να δούμε τι έμεινε στο ταμείο κάθε επιχείρησης. Ωστόσο η αίσθηση μου απ’ τις αναφορές που παίρνω είναι ότι η αναπλήρωση του τζιρου κινήθηκε μεταξύ 10% και 20%. Και από αυτό βέβαια μπορεί να υπάρχουν αρκετές αποκλίσεις  ανά κατηγορία προϊόντων. Για παράδειγμα υπάρχει τεράστια ζημιά στον κλάδο ένδυσης και υπόδυσης, που εκ των πραγμάτων με παραλαβές και παραδόσεις δεν δουλεύει. Και δυστυχώς αυτό πλέον χτυπά όλη την αλυσίδα, τον χονδρέμπορο, τον βιοτέχνη κοκ», λέει ο ίδιος.

Γι αυτό και υπογραμμίζει την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης του κλάδου προκειμένου να αποφευχθεί ένα τσουνάμι λουκέτων. «Αυτή την περίοδο, την κορυφαία εμπορικά, πολλοί έπαιξαν το βιος τους. Είχαν προετοιμαστεί ποντάροντας σε αυτή την περίοδο, έπειτα από μία δύσκολη χρονιά. Και βασιστήκαμε στις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν απ’την αρχή. Καταλαβαίνουμε ότι προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας και στην προσπάθεια αυτή συνεισφέραμε και θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε. Αυτό πρέπει να γίνεται ισομερώς απ’ όλους και όχι εις βάρος μας δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Το click away στήθηκε πρόχειρα και με άξονα την αποσυμφόρηση των ταχυμεταφορών και τη διέξοδο των μεγάλων αλυσίδων, που αυτή την περίοδο δούλεψαν καλά. Πρέπει λοιπόν να δουν και τους μικρούς», υπογραμμίζει.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάκτωρ: H μάχη διαδοχής και η αδράνεια – Τεράστιο το κόστος για την εταιρεία

Bitcoin: «Καλπάζει» με στόχο προς το μεγαλύτερο μηνιαίο ανοδικό σερί από το 2019
Σκάνδαλο Folli Follie: Το «καρουζέλ» των Κουτσολιούτσων