Επιχειρήσεις

Γενική Ταχυδρομική: Το lockdown την οδήγησε στην «εντατική»

  • newsroom


Αναστολή λειτουργιών λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στον όγκο των δεμάτων

Τα όρια και τις αντοχές των επιχειρήσεων δοκιμάζουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας, ενώ εκείνες οι οποίες βρίσκονται, αδιαμφισβήτητα, στο μάτι του κυκλώνα είναι οι εταιρείες ταχυμεταφορών, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν υπεραυξημένο όγκο, λόγω της εκτίναξης των ηλεκτρονικών αγορών.

Μία εκ των πιο γνωστών εταιρειών του κλάδου, η Γενική Ταχυδρομική, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργιών, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στον όγκο των αποστολών.

«Η απρόβλεπτα παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης και η εντελώς αστάθμητη πρόβλεψη ως προς τον χρόνο επαναλειτουργίας τους έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις σε όλα τα δίκτυα μεταφορών. Η πίεση αυτή αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες λόγω της εορταστικής περιόδου, αφού, κατά παράδοση, αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση λιανικών πωλήσεων που υπό τις παρούσες συνθήκες εξυπηρετούνται στο σύνολό τους από ηλεκτρονικές αγορές και άρα καταλήγουν στον αγοραστή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η πίεση της αγοράς

Όπως εξηγεί η εταιρεία, έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές ώστε να μπορούμε να διεκπεραιώσουμε όγκους έως και 60 % αυξημένους σε σχέση με την περίοδο «κανονικότητας», ωστόσο, συμπληρώνει « η πίεση που ασκεί η αγορά ξεπερνάει ήδη αυτή τη δυνατότητα με άμεση συνέπεια τη δημιουργία δυσλειτουργικών φαινομένων (καθυστερήσεις, λάθη, ζημιές, παράπονα κτλ). Δεν είναι χωρίς σημασία η επισήμανση ότι σε όχι λίγες περιπτώσεις παρατηρείται πλήρης αδυναμία κατανόησης από χρήστες (αποστολείς ή παραλήπτες), αδυναμία που σχετίζεται με την εντελώς λανθασμένη (και σαφώς υποτιμημένη) άποψη για την συγκεκριμένη υπηρεσία που αποτελεί το βασικό επιχειρηματικό αντικείμενο της Γενικής Ταχυδρομικής».

Ποιες λειτουργίες αναστέλλει

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες και για όσο διαρκεί αυτή η μη ομαλή κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε κάποια μέτρα έτσι ώστε αφενός μεν να διατηρήσουμε ως Γενική Ταχυδρομική ένα καλό επίπεδο υπηρεσιών αφετέρου δε οι άνθρωποι που εργάζονται στη Γενική Ταχυδρομική να μπορούν να δουλεύουν κατά το δυνατόν ανθρώπινα» καταλήγει η ανακοίνωση της Γενικής Ταχυδρομικής, επισημαίνοντας πιες λειτουργίες συνεχίζουν:

  1. αναστέλλονται άμεσα όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες πλην της βασικής υπηρεσίας είτε απλής αποστολής είτε αποστολής με αντικαταβολή (ενδεικτικά αναστέλλονται οι αποστολές σπέσιαλ, παράδοση Σάββατο, παράδοση σε Δυσπρόσιτες κτλ)
  2. Για κάθε επείγουσα περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί η νέα υπηρεσία “VIP αποστολή” (προσοχή ! Έχει αυξημένο κόστος, παρέχεται σε συγκεκριμένη περιοχή και δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες) που δημιουργήθηκε ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

«Σαρώνουν» οι διαδικτυακές επενδυτικές απάτες – Πώς αντιδρά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η ΕΚΤ παίρνει το όπλο της – Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι για τις επόμενες κινήσεις της

«Λευκή πετσέτα» έριξε και πάλι ο Απόστολος Βακάκης