Τις δυνάμεις του με τον Λιουίς Χάμιλτον σπεύδει να ενώσει ο σταρ του Χόλυγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίο επενδύει στη Neat Food, την πολλά υποσχόμενη και ανερχόμενη εταιρεία τροφίμων αποκλειστικά για vegan. 

Η Neat ιδρύθηκε το 2019 από τον επτά φορές πρωταθλητή της Formula One και τον Τομάσο Τσιάμπρα, αρχικό επενδυτή της Beyond Meat, η οποία (επίσης) ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων με υποκατάστατα του κρέατος

Σήμερα διαθέτει οκτώ σημεία πώλησης στο Λονδίνο, ενώ στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία ακόμη 12 καταστημάτων στις ΗΠΑ και συνολικά 42 σ’ όλο τον κόσμο έως τα τέλη του 2022.  

Η τρέχουσα αξία της εταιρείας ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν κατά 30 εκατ. δολάρια το αμέσως επόμενο διάστημα, χάρη στον νέο γύρω χρηματοδότησης. Σ’ αυτόν, μάλιστα, θα συμμετέχει και ο ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.  

«Ο εμπλουτισμός του διατροφικού μας συστήματος με βιώσιμες εναλλακτικές επιλογές αποτελεί έναν από τους βασικός τρόπους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η προσέγγιση της Neat για τη φυτική πρωτεΐνη αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα» δήλωσε ο σταρ του Χόλυγουντ, ανακοινώνοντας την επένδυσή του.  

Έως το 2030, η εταιρεία επιδιώκει να διαθέτει 1.000 σημεία πώλησης στη Βόρεια Αμερική, ακολουθώντας ένα υβριδικό μοντέλο online και offline εστιατορίων. Άλλωστε, οι τροφές, οι οποίες βασίζονται σε εναλλακτικά και βιώσιμα υλικά, βρίσκονται σε «τρελή» άνθιση το τελευταίο διάστημα. 

Μόνο πέρυσι, ενδεικτικά, οι πωλήσεις αυξήθηκαν με ρυθμό τριπλάσιο του συνολικού κλάδου των τροφίμων, φθάνοντας στις ΗΠΑ το ποσό των 7,4 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Bloomberg, την επόμενη 10ετία ο συνολικός τζίρος της συγκεκριμένης αγοράς θα αγγίζει τα 162 δισ. δολάρια παγκοσμίως.  

Ας σημειωθεί ότι η Neat παράγει τρόφιμα, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από φυτικά υλικά. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Beyond Meat, προσφέρει μπέργκερ με φυτικά τυριά, vegan μπιφτέκια, μαγιονέζες χωρίς αυγό και σάλτσες σπιτικής προέλευσης. 

Διαβάστε επίσης:

Το ενεργειακό αγρίεψε, οι «ενέσεις» της ABAΞ στη Volterra, το φρένο στις ασφαλιστικές και… ένας Νορβηγός στα δύσκολα

Capital Economics: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,5% στην ελληνική οικονομία το 2022 και ρεκόρ για τον τουρισμό

Έκδοση 7ετούς: Iσως η τελευταία για το α΄ εξάμηνο ή… μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος