«Αυτή την εποχή του χρόνου, οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων θα κοιτάζουν πίσω και θα συνειδητοποιούν ότι η καλύτερη επενδυτική στρατηγική για το 2024 ήταν να ακολουθήσουν τη συμβουλή της Taylor Swift στο τραγούδι από το άλμπουμ της 1989: ‘All You Had To Do Was Stay’ (‘Το μόνο που είχες να κάνεις είναι να μείνεις’) – επενδεδυμένος», γράφει ο στρατηγικός αναλυτής του οίκου, David Kostin, σύμφωνα με το Business Insider.

Και όντως ένα τραγούδι της Taylor Swift συνοψίζει τις συμβουλές της Goldman Sachs για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι επενδυτές στις αγορές το 2024.

 

Η συμβουλή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προβλέψεων της Goldman Sachs για συνολικές αποδόσεις 6% στη Wall Street το 2024, με τον S&P 500 να κλείνει τη χρονιά στις 4.700 μονάδες.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Taylor Swift εμφανίζεται μέσα σε σοβαρές οικονομικές αναλύσεις. Η άκρως επιτυχημένη περιοδεία της Eras αναφέρθηκε στην Μπεζ Βίβλο της Federal Reserve ως αιτία για την εκτίναξη-ρεκόρ των εσόδων στα ξενοδοχεία της Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι.

Αναφορά στον οικονομικό αντίκτυπο της περιοδείας της Swift έκανε και η Goldman Sachs, σημειώνοντας ότι αυτή ήταν ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πολιτιστικά γεγονότα του 2023, με τις πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το 1 δισ. δολάρια. «Ο οικονομικός πολλαπλασιαστής της περιοδείας είναι σημαντικός», σημειώνει ο Kostin. Η περιοδεία τελειώνει τον Νοέμβριο του 2024.

Η συμβουλή του αναλυτή προς τους επενδυτές να παραμείνουν τοποθετημένοι στις μετοχές για τον επόμενο χρόνο στηρίζεται στις προβλέψεις της Goldman Sachs ότι η αμερικανική οικονομία θα εμφανίσει ανάπτυξη 2,1% το 2024, τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων θα παραμείνουν σταθερά, οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι δίκαιες και η Fed ολοκληρώνει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Όλα αυτά αναμένεται να οδηγήσουν σε θετικές επιδόσεις για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που αποτελούν το λεγόμενο «Magnificent Seven» (Apple, Alphabet, Amazon, Microsoft, Nvidia, Meta και Tesla).

Διαβάστε ακόμη

Το νέο τοπίο στις τράπεζες και οι επόμενες κινήσεις του ΤΧΣ

Λαγκάρντ: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις

Η Xiaomi αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ