search icon

Επιχειρήσεις

Goldman Sachs – NN Investment: Ολοκληρώθηκε το deal του 1,7 δισ. ευρώ

Η εξαγορά της επενδυτικής εταιρείας «ανεβάζει» την αξία του χαρτοφυλακίου της Goldman Sachs στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της NN Investment Partners από τον ασφαλιστικό όμιλο NN Group ανακοίνωσε η Goldman Sachs, σ΄ ένα deal ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Η NN Investment Partners, μαζί με τους 900 υπαλλήλους της, θα ενσωματωθεί στην Goldman Sachs Asset Management, με την Ολλανδία να μετατρέπεται σε σημαντική τοποθεσία για την επιχειρηματική δραστηριότητα του αμερικανικού κολοσσού. 

Η εξαγορά της επενδυτικής εταιρείας «ανεβάζει» την αξία του χαρτοφυλακίου της Goldman Sachs στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, εδραιώνοντας τη θέση της στο top-5 των πιο ενεργών asset managers παγκοσμίως. Μάλιστα, μόνο στην Ευρώπη, τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας ανέρχονται πλέον σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.  

Ας σημειωθεί ότι η NN Investment Partners θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την Asset Management της Goldman Sachs, ενισχύονται τις ήδη υπάρχουσες επενδυτικές υπηρεσίες του Ομίλου. Κύριος στόχος είναι η διείσδυση στον τομέα του ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Κυβερνησιμότητα).  

«Η εξαγορά υλοποιεί τη δέσμευσή μας να θέσουμε τη βιωσιμότητα στην καρδιά της επενδυτικής μας πλατφόρμας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον. 

Ως μέρος της συναλλαγής, η Goldman Sachs Asset Management σύναψε πολυετή στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τον Όμιλο NN για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου 180 δισ. δολαρίων. 

Διαβάστε επίσης:

Προσεχώς έργο «οι Μπάκοι μηντιάρχες», το… ψόφιο ομόλογο, οι μηνύσεις για το Mothercare και η «ψυχρασία» των χρηματιστών

Γιατί τελικά πληρώνουμε τόσο ακριβά ρεύμα και φυσικό αέριο (pic)

REDS: Πώς προχωρούν τα πλάνα για Μαρίνα Αλίμου, Γούρνες Ηρακλείου και Cambas Project στην Παλλήνη

Exit mobile version