Επιχειρήσεις

GoLocal: Πώς η Walmart βάζει στο delivery τους μικρούς και αλλάζει το παιχνίδι

  • newsroom


Η νέα υπηρεσία delivery, GoLocal, αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί έως το τέλος του 2021. Oι παραδόσεις των προϊόντων του γνωστού λιανοπωλητή, ωστόσο, δεν θα πραγματοποιούνται από οχήματα της ίδιας της εταιρείας αλλά από συνεργαζόμενες εταιρείες παραδόσεων

Η Walmart εγκαινιάζει τη νέα της υπηρεσία delivery, GoLocal. Η νέα αυτή υπηρεσία θα διαθέτει ολοκαίνουριες τεχνολογίες όπως αυτόνομα οχήματα και drones ενώ αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί πριν από το τέλος του 2021.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τα όσα μεταδίδει το CNBC, οι παραδόσεις των προϊόντων του γνωστού λιανοπωλητή δεν θα πραγματοποιούνται από οχήματα της ίδιας της εταιρείας αλλά από συνεργαζόμενες εταιρείες παραδόσεων. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, η Walmart εξηγεί πως θα παρέχει στους πελάτες της δύο επιλογές, η πρώτη, παράδοση εντός δύο ωρών και η δεύτερη εντός δύο ημερών αναφέροντας μάλιστα, πως οι τιμές στα έξοδα αποστολής θα είναι ανταγωνιστικές.

Η Walmart συνεργάζεται αυτήν τη στιγμή με τη FedEx για την παράδοση προϊόντων από διαδικτυακές παραγγελίες. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό από την εταιρεία το εάν θα επεκτείνει τη συνεργασία της με τη FedEx και για τη GoLocal.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των υπηρεσιών της που σχετίζονται με την παράδοση των προϊόντων της. Τον Αύγουστο του 2016, απέκτησε τη νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Jet.com έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2018, η εταιρεία εγκαινίασε την υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου, πραγματοποιώντας παραγγελίες από τα καταστήματά της. Λάνσαρε επίσης, τη «Walmart Υπηρεσίες Πραγματοποίησης» το Φεβρουάριο του 2020 προκειμένου να ανταγωνιστεί την ανάπτυξη ιστότοπων που επικεντρώνονται στην αγορά, όπως η Amazon και το Shopify.

Ειδικότερα, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, το 2018, λειτούργησε για πρώτη φορά μια παρόμοια υπηρεσία, που ονομάζεται Amazon Shipping η οποία σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί την UPS και την FedEx. Τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο, ανέστειλε τις λειτουργίες της. Η τοπική αγορά παράδοσης έχει 230.000 εταιρείες που ανταγωνίζονται σε κάθε πόλη της Αμερικής. Η Walmart είπε ακόμη, ότι η GoLocal έχει ήδη συμβάσεις με πολλούς εθνικούς πελάτες λιανικής και θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για νέους συνεργάτες από την ερχόμενη Τρίτη.

 

Διαβάστε ακόμη:

Mouzenidis Travel: Παραμένει σε αναστολή εργασιών – Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου

Lockdown στους ανεμβολίαστους: Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα – Τι προβλέπουν

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Oι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία