Η Match Group Inc που παράγει λογισμικό για εφαρμογές γνωριμιών, κατέθεσε χθες, Δευτέρα, αγωγή κατά της Google που ανήκει στην Alphabet Inc, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά της αυτή ως “την τελευταία λύση,” προκειμένου η Tinder, αλλά και άλλες εφαρμογές της, να μην βρεθούν εκτός του καταστήματος εφαρμογών (Play store), καθώς αρνούνται να καταβάλουν ποσοστό 30% των εσόδων από τις πωλήσεις τους.

Η κατάθεση της αγωγής από την Match είναι η τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά ενεργειών που στοχεύουν την καταχρηστική χρήση του Play store από την Google, μαζί με άλλες υποθέσεις που έχουν εγείρει η “Fortnite”, δημιουργός του Epic Games, αλλά και δεκάδες γενικοί εισαγγελείς αμερικανικών πολιτειών, αλλά και άλλοι.

Η Google δεν σχολίασε άμεσα την κατάθεση της νέας δικαστικής αγωγής σε βάρος της.

Ωστόσο έχει ανακοινώσει ότι οι δημιουργοί εφαρμογών έχουν την επιλογή να παρακάμψουν το Play store και ότι έχει μειώσει τα ποσοστά που ζητάει, ενώ έχει δημιουργήσει άλλα προγράμματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με χειρισμούς μονοπώλησης της αγοράς από μέρους της.

Η κατάθεση της αγωγής από την Match έγινε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια, ενώ κατηγορεί την Google για παραβίαση της ομοσπονδιακής και πολιτειακής νομοθεσίας κατά των μονοπωλίων, στοχεύοντας στην εξάλειψη αυτής της συμπεριφοράς.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική επειδή μερικές από τις εφαρμογές της Match έχουν εξαιρεθεί από τις πολιτικές της Google για περίπου μία δεκαετία. Τώρα η Google ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει το κατέβασμα των εφαρμογών αυτών της Match από την 1η Ιουνίου, εκτός και αν με δική τους πρωτοβουλία ανοίξουν το σύστημα των πληρωμών τους και μοιραστούν τα έσοδά τους με την Google, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο κείμενο της δικαστικής αγωγής.

“Η κατάθεση της αγωγής είναι η τελευταία διαθέσιμη λύση”, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η Σαρ Ντουμπέι, εκτελεστική διευθύντρια της Match. “Προσπαθήσαμε με καλή πίστη, να επιλύσουμε τα θέματα αυτά με την Google, αλλά η επιμονή τους και οι απειλές τους δεν μας άφησαν άλλη επιλογή,” εξήγησε η ίδια.

Η Match ανακοίνωσε ότι η πλειοψηφία των χρηστών στην πιο δημοφιλή εφαρμογή της (Tinder) προτιμούν το σύστημα πληρωμών της, το οποίο επιτρέπει προγράμματα δόσεων, μεταβιβάσεις χρημάτων μέσω τραπεζών, αλλά και άλλες δυνατότητες πληρωμών, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες μέσω της Google, σύμφωνα με την ίδια δικαστική αγωγή.

Σύμφωνα με την Ντουμπέι, η παράκαμψη του Play store δεν ήταν εφικτή.

“Είναι σαν να λες ‘δεν χρειάζεται να πάρεις το ασανσέρ για να πας στον 60ο όροφο ενός κτιρίου. Μπορείς, πάντα να ανέβεις από τον εξωτερικό τοίχο’” πρόσθεσε η ίδια.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχεται νέο ηλεκτροσόκ από τον πληθωρισμό – Διψήφιο άλμα μετά από 28 χρόνια

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Όλα έτοιμα για πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ σε 21 ημέρες

Οι business των δισ. που «ψάχνουν» οι Γάλλοι στην Ελλάδα