Επιχειρήσεις

Greenhill: «Η Reggeborgh δεν προτίθεται να αναλάβει κανέναν κίνδυνο»

  • newsroom


«Υποτιθέμενη γενναιοδωρία» καταλογίζουν κύκλοι της Greenhill Investment Limited στην Reggeborgh Invest B.V, κατηγορώντας την ότι επιδιώκει επιτοκιακά έσοδα

Την επιστολή της μετόχου της Ελλάκτωρ Reggeborgh Invest B.V ότι «προτίθεται να συμμετάσχει στο Ομολογιακό Δάνειο της ΑΚΤΩΡ ως ομολογιούχος δανειστής με το ποσό 50 εκατομμυρίων ευρώ, υπό την προϋπόθεση έγκρισης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ», σχολιάζουν κύκλοι της Greenhill Investment Limited.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «Φαίνεται ότι η υπόθεση έκδοσης ομολόγου με συγκεκριμένες εγγυήσεις που επιχειρούσε έως πρόσφατα η Διοίκηση της εταιρείας, ναυάγησε και η Reggeborgh, προτείνει να καλύψει ομόλογο ύψους 50 εκατ. ευρώ εφόσον εγκριθεί αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Η υποτιθέμενη γενναιόδωρη εξαγγελία σημαίνει ότι οι μέτοχοι πρέπει να προσφέρουν 120 εκατ. ευρώ στην μητρική προκειμένου ο ομολογιούχος της ΑΚΤΩΡ να δανείσει την εταιρεία και να εξοφληθεί με επιτόκιο περίπου 6,5%.

Είναι προφανές ότι η Reggeborgh δεν προτίθεται να αναλάβει κανέναν κίνδυνο. Απλώς επιδιώκει επιτοκιακά έσοδα για 2-3 μήνες».

Διαβάστε ακόμα:

Folli Follie: Την παραπομπή σε δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 18 κατηγορουμένων ζητεί η Εισαγγελέας

O 33χρονος γκουρού των κρυπτονομισμάτων που «τρομάζει» μια ολόκληρη χώρα

Ψηφιοποίηση: Πώς προχωρούν οι διαγωνισμοί – Τι αλλάζει σε κτηματολόγιο, ένσημα, συντάξεις