Η Microsoft ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι, τα κεντρικά γραφεία της στην Ουάσιγκτον από τις 28 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, στην πόλη Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, απασχολούνται αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 47.000 υπάλληλοι της Microsoft.

Υπενθυμίζεται πως ο γίγαντας της τεχνολογίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανέβαλε επ’ αόριστον τα σχέδιά του για την επιστροφή των εργαζομένων του στο χώρο εργασίας.

Η επαναλειτουργία των γραφείων της εταιρείας ωστόσο, καθίσταται πλέον, εφικτή καθώς η Ουάσιγκτον βρίσκεται τώρα, στο 6ο και τελευταίο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το στάδιο, «ο κορωνοϊός δεν αποτελεί στο εξής, σημαντικό εμπόδιο για την τοπική κοινότητα και θεωρείται ως μια εποχική γρίπη».

Σύντομα μάλιστα, και εφόσον η πορεία της πανδημίας το επιτρέψει, η Microsoft αναμένει να ανοίξει ξανά και τα υπόλοιπα γραφεία της στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CMO της Microsoft, Κρις Καποσέλα, η εταιρεία σχεδιάζει μια «προσεκτική και σταδιακή επιστροφή» των υπαλλήλων της στα κεντρικά της κτίρια με «την επαναλειτουργία πολλών εκ των δραστηριοτήτων της που στόχο έχουν να φέρουν και πάλι κοντά τους εργαζομένους της εταιρείας και συγχρόνως, να καλωσορίσουν το νέο της προσωπικό».

Μεταξύ των άλλων στο email που κοινοποίησε ο Καποσέλα λίγες ημέρες πριν, ζητά από τους διευθυντές του τεχνολογικού κολοσσού, να αξιοποιήσουν στο έπακρο το χρονικό διάστημα που τους απομένει μέχρι την επαναλειτουργία των γραφείων της εταιρείας, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή επιστροφή των υπαλλήλων στον εργασιακό χώρο. 

Κατά την επιστροφή τους οι εργαζόμενοι καλούνται να υποδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στα γραφεία της εταιρείας ή αρνητικό τεστ. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα, πως οι πλήρως εμβολιασμένοι υπάλληλοι δεν θα χρειάζεται στο εξής, να φορούν μάσκες προστασίας σε εσωτερικούς χώρους στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η Ευρώπη αφήνει πίσω της την πανδημία και ετοιμάζεται για τη θερινή σεζόν

Moody’s: Πόσο εκτεθειμένη είναι η Ελλάδα στην «ενεργειακή καταιγίδα» που προκαλεί η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας

Διαμερίσματα: Σε ποιες πόλεις αξίζει να επενδύσετε – Ποιες είναι οι πιο οικονομικές επιλογές