Η ALD Automotive ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά του 100% της LeasePlan, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης στόλου και κινητικότητας στον κόσμο, από μία κοινοπραξία με επικεφαλής την TDR Capital.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξαγορά αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα που τοποθετεί τον νέο όμιλο ως τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας με συνολικό στόλο 3,31 εκατομμυρίων οχημάτων, παγκοσμίως. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η ALD Automotive και η LeasePlan θα ηγηθούν της μετάβασης στην κινητικότητα μηδενικών ρύπων και θα διαμορφώσουν περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου. Η νέα εταιρική οντότητα που θα δημιουργηθεί, θα αξιοποιήσει την κλίμακα και τις συμπληρωματικές ικανότητές της ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ALD Automotive και η LeasePlan στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία συνένωσης, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Για να ηγηθεί της στρατηγικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ο Tim Albertsen, CEO της ALD Automotive | LeasePlan, επέλεξε τον Κώστα Πετρούτσο, μέχρι πρότινος Διευθύνοντα Σύμβουλο της LeasePlan Ελλάδας, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της νέας εταιρικής οντότητας, με άμεση ισχύ.

Η Gisèle Urquia, μέχρι πρότινος Γενική Διευθύντρια της ALD Automotive στην Ελλάδα, ορίστηκε ως μελλοντική Διευθύνουσα Σύμβουλος της FRAER Leasing και της SG Leasing στην Ιταλία, θυγατρικών της Societe Generale, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι διοικητικές και τοπικές απαιτήσεις.

Ο Κώστας Πετρούτσος είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που επιλέχθηκαν τόσο από την ALD Automotive όσο και από τη LeasePlan, ως ο κατάλληλος να εφαρμόσει το απαιτητικό σχέδιο συνένωσης των δύο εταιρικών οντοτήτων και να υλοποιήσει με επιτυχία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Κώστας Πετρούτσος έχει περισσότερα από 25 χρόνια επαγγελματικής πορείας στον κλάδο του αυτοκινήτου. Εντάχθηκε στη LeasePlan Ελλάδας το 2005 ως Οικονομικός Διευθυντής και έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 2018. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση της LeasePlan ως ηγέτη της αγοράς, συνδυάζοντας το ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο με το πάθος του για τα αυτοκίνητα και τη βαθιά γνώση για τον κλάδο του leasing. Υπήρξε επικεφαλής πολλών παγκόσμιων projects που σχετίζονται με analytics, risk management και operational excellence. Είναι υποστηρικτής της βιωσιμότητας και της πράσινης κινητικότητας.

Έχει, επίσης, αποκτήσει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στις εταιρείες Toyota, Robert Bosch και Sony Music.