Sponsored Content

Δεν είναι εύκολο μια ελληνική φαρμακευτική εταιρεία να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Με επενδύσεις, όμως, που θα φτάσουν τα 356 εκατ. ευρώ μέχρι το 2027 και περιλαμβάνουν και τον πολλά υποσχόμενο τομέα της βιοτεχνολογίας, το όραμα φαντάζει εφικτό.

Η DEMO ABEE είναι μια αμιγώς ελληνική βιομηχανία φαρμάκων που εδώ και 55 χρόνια κάνει συνεχώς βήματα προόδου, πρωταγωνιστώντας όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και σε όλον τον κόσμο -χωρίς υπερβολή-, καθώς το 84% της ετήσιας παραγωγής της εξάγεται στις 5 ηπείρους. Μεταξύ άλλων, αποτελεί ηγέτιδα στα ενέσιμα στην Ελλάδα και την κορυφαία βιομηχανία παραγωγής ενεσίμων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Την περίοδο αυτή εκπονεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων, που αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα για τη θέση της ίδιας της εταιρείας αλλά και της χώρας μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Οι επενδύσεις αφορούν στην παραγωγή πρώτων υλών, στην παραγωγή τελικών φαρμάκων, στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και στη βιοτεχνολογία, έναν πολλά υποσχόμενο τομέα, που φέρνει επανάσταση στις θεραπείες.

 

Εδώ χρειάζεται επεξήγηση: Τα βιοτεχνολογικά φάρμακα, γνωστά και ως βιολογικά φάρμακα, αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία φαρμάκων τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά από ζώντες οργανισμούς, σε αντίθεση με τα συμβατικά φάρμακα μικρών μορίων που είναι χημικές ουσίες που μπορούν να παραχθούν μέσω χημικής σύνθεσης. Ένα παράδειγμα τέτοιων φαρμάκων, που οι περισσότεροι ακούσαμε για πρώτη μέσα στην πανδημία και τον κορωνοϊό είναι τα «Μονοκλωνικά Αντισώματα», τα οποία χρησιμοποιούνται ως φάρμακα για τη θεραπεία πολλών σοβαρών, συχνά απειλητικών για τη ζωή νόσων, όπως ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα νοσήματα ή τα λοιμώδη νοσήματα. Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά φάρμακα που χαρακτηρίζονται ως μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ πολύ περισσότερα βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Σε αυτόν τον αποφασιστικής σημασίας τομέα, λοιπόν, η DEMO έχει ήδη δρομολογήσει και υλοποιεί έργα τόσο για την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής μονοκλωνικών αντισωμάτων όσο και παραγωγικά και αναπτυξιακά έργα στο πρώτο στάδιο. Ουσιαστικά, η DEMO επενδύει στη βιοτεχνολογία και εντάσσεται έτσι σε μια μικρή ομάδα διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και την παραγωγή βιοτεχνολογικών φαρμάκων. Επενδύοντας στην βιοτεχνολογία, η εταιρεία ευελπιστεί να διασφαλίσει την επάρκεια του εθνικού συστήματος υγείας και σε βιοομοειδή φάρμακα, καθώς επίσης και να συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Μάλιστα, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει το (αναμενόμενο) έλλειμμα τεχνογνωσίας στον τομέα της βιοτεχνολογίας στην ελληνική αγορά, η DEMO σχεδιάζει την ίδρυση Βιο-Ακαδημίας εντός του επόμενου έτους. Στην ακαδημία αυτή οι υποστηρικτές των νέων τεχνολογιών θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν θεωρητικά και πρακτικά στον τομέα της βιοτεχνολογίας, υπό την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων από το εξωτερικό που απέκτησαν την τεχνογνωσία τους σε διεθνείς εταιρείες βιοτεχνολογίας.

Σε μια εποχή που o φαρμακευτικός κλάδος αλλάζει, η DEMO μέσω των επενδύσεών της, όχι μόνο ισχυροποιεί τη θέση της, αλλά συγχρόνως τοποθετεί την Ελλάδα στο κέντρο της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για την Υγεία. Μέσα από αυτή τη στρατηγική, το ελληνικό φάρμακο θα αναδειχθεί ως πυλώνας της οικονομίας και της γεωπολιτικής ισχύος της Ελλάδας, αλλά θα προσφέρει και μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης στην εταιρεία, στον απόλυτα σύγχρονο και «καυτό» τομέα της φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιες περιοχές μπαίνουν στις αντικειμενικές και «φορτώνονται» με φόρους-φωτιά

Τι είδαν οι Γιαπωνέζοι (στο Μαξίμου), οι προπέλες και οι χρηματιστηριακές τρέλες, ο Αρτούρο και η Lamborghini

Ελλάδα και Τουρκία πρώτες αγορές στη Μεσόγειο στα πακέτα διακοπών για τους Γερμανούς το 2022