Επιχειρήσεις

Ideal Holdings: Εξαγοράζει την νοτιοαφρικανική Coleus Packaging

  • newsroom


Το 2021 η Astir και η Coleus είχαν συνολικές πωλήσεις 12,5 δισεκατομμυρίων πωμάτων - Η συμφωνία θα επιτρέψει συνέργειες τόσο στα έσοδα και στο κόστος

Η εταιρεία Ideal Holdings AE ανακοίνωσε ότι, η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία Astir Vitogiannis SA (Astir) υπέγραψε συμφωνία με την The South African Breweries Proprietary Limited (SAB), η οποία ανήκει στην AB InBev, για την εξαγορά της πλειοψηφικής συμμετοχής της SAB στην Coleus Packaging Proprietary Limited (Coleus).

Η Coleus (www.coleus.co.za) διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής και προμηθεύει μεταλλικά πώματα σε ζυθοποιίες και εταιρείες ποτών και αναψυκτικών στην Υποσαχάρια Αφρική. Η εταιρεία διέθεσε περισσότερα από 6,2 δισεκατομμύρια πώματα το 2021 στους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των AB InBev Group, Heineken, Distell, Diageo και Coca Cola.

Η Coleus, η οποία απασχολεί συνολικά 140 εργαζόμενους, το 2021 είχε πωλήσεις 521,8 εκατ. ZAR (31,4 εκατ. ευρώ), EBITDA 59,6 εκατ. ZAR (3,6 εκατ. ευρώ) και καθαρό δανεισμό 120 εκατ. ZAR (7,2 εκατ. ευρώ). Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία είναι 1 ευρώ =16,6 ZAR. Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με την ολοκλήρωσή της τόσο με ίδια κεφάλαια της Astir όσο και με χρηματοδότηση σε ZAR από τοπικές τράπεζες.

Το 2021 η Astir και η Coleus είχαν συνολικές πωλήσεις 12,5 δισεκατομμυρίων πωμάτων. Η συμφωνία θα επιτρέψει συνέργειες τόσο στα έσοδα και στο κόστος, καθώς και στην εξυπηρέτηση πελατών σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Κατόπιν συμφωνίας, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ορισμένες συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν τους προσεχείς μήνες.

Ο Πρόεδρος της IDEAL Holdings κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε την εξαγορά της Coleus και να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους της Coleus στην οικογένειά μας. Η Astir γίνεται πλέον διεθνής παίκτης, ο οποίος ήταν και ο στόχος που είχαμε θέσει από κοινού με τον κ. Στυλιανό Βυτογιάννη όταν επενδύσαμε στην Astir. Η εξαγορά της Coleus είναι σημαντική, προσθετική στα κέρδη ανά μετοχή, διπλασιάζει το μέγεθος της Astir και δημιουργεί αξία για την IDEAL Holdings. Μετά την ανακοίνωση στις 31 Μαρτίου 2022, των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2021 θα δώσουμε αναλυτικές πληροφορίες στους επενδυτές μας».

Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της IDEAL Holdings για τη συναλλαγή ενήργησε η PricewaterhouseCoopers (PwC) μέσω των γραφείων της σε Ελλάδα και Νότια Αφρική. Η Reed Smith ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της IDEAL Holdings και η ENSafrica ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της IDEAL Holdings για την Νότια Αφρική.

Διαβάστε ακόμα:

Αβάσταχτη η ακρίβεια, μπαίνει φρένο στην κατανάλωση (πίνακες)

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου

Το top 5 των ακριβότερων και των οικονομικότερων περιοχών σε όλη την Αττική – Μειωμένα τα πωλητήρια για σπίτια