Τις βάσεις προκειμένου «Το Μάννα» να εξελιχθεί σε μία Βιομηχανία τροφίμων στα διεθνή πρότυπα επιχειρεί η οικογένεια Τσατσαρωνάκη, προχωρώντας αφενός σε διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της (τρόφιμα, τουρισμός, πρωτογενής τομέας), ακολουθώντας τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης, και παράλληλα ακολουθώντας ένα επενδυτικό σχέδιο σε πολλαπλά επίπεδα με στόχο να επεκταθεί σε νέες αγορές και σε νέα προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στη δημιουργία δύο νέων εταιρειών, όπου στην πρώτη εντάχθηκαν οι δραστηριότητες γύρω απ’ τον τουρισμό, το ξενοδοχείο Molos Bay στην Κίσσαμο Χανίων καθώς και οι δύο προς ανάπτυξη εκτάσεις σε Ελαφονήσι και Φαλάσαρνα, και στη δεύτερη οι ελαιώνες και τα θερμοκήπια της οικογένειας που εκτείνονται σε έκταση 40 στρεμμάτων στα Φαλάσαρνα.

Με τη διευκρίνιση ότι δεν πρόκειται για όμιλο εταιρειών με την αυστηρή έννοια του όρου αλλά για τρεις συνδεδεμένες οντότητες που όμως έχουν τους ίδιους μετόχους (σσ την οικογένεια) και την ίδια διοίκηση, η Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας “Το Μάννα Τσατσαρωνάκη” κα Ελένη Τσατσαρωνάκη υπογράμμισε ότι βάση της οικογένεια παραμένει “Το Μάννα”, για το οποίο υπάρχει ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης μέσω του εργοστασίου της πάλαι ποτέ Κατσέλης στις Αχαρνές.

Όπως είπε σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο προκειμένου “Το Μάννα” να κάνει το “άλμα” και σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα σνακς. Ήδη δρομολογείται η μεταγκατάσταση των αποθηκών και οι διοικητικές υπηρεσίες της εταιρείας που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα στο χώρο του εργοστασίου, που είχε αγοράσει προ τριετίας η εταιρεία μέσω πλειστηριασμού έναντι 6,2 εκατ. ευρώ. Κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι μαζί με τις εργασίες ανακατασκευής του συμπλέγματος που έφθασαν περίπου τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα η οικογένεια προχώρησε στην πώληση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί στην Αττική σε εταιρεία επενδύσεων ενώ με την έναρξη της παραγωγικής δραστηριότητας στις Αχαρνές θα δρομολογηθεί και το κλείσιμο της δεύτερης μονάδας που σήμερα έχει η εταιρεία, στο Βαρύπετρο Χανίων. Το βασικό εργοστάσιο της εταιρείας στον Πλάτανο Χανίων, έδρα και τόπο κατοικίας της οικογένειας, θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του

Όπως διευκρίνισε η κα Τσατσαρωνάκη στο νέο εργοστάσιο, ως επί το πλείστον θα παράγονται νέα προϊόντα και οι κατηγορίες που ήδη εξετάζονται είναι το ψωμί και τα σνακς με βάση το παξιμάδι (σσ λάνσαρε τη σειρά «Δαγκωτό»). Επίσης εξετάζονται και κατηγορίες έτοιμου γεύματος με βάση κρητικές συνταγές.

Στόχευση, όπως εξήγησε η διοίκηση δεν είναι μόνο η ελληνική αγορά αλλά οι εξαγωγές με στόχο η “νέα εποχή” της εταιρείας καθώς ετοιμάζεται να εισέλθει και η τέταρτη γενιά της οικογένειας σε αυτήν, να συνοδευτεί από την αναβάθμιση του μεγέθους και του προφίλ της εταιρείας με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Σήμερα οι εξαγωγές αποτελούν περίπου του 5%-7% του τζίρου της και πραγματοποιούνται κυρίως προς τις χώρες όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο.

Ο τζίρος της εταιρείας το 2023 ανήλθε σε περίπου 22 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 5% περίπου σε σύγκριση με το 2022, ενώ αντίστοιχη ήταν η αύξηση των πωλήσεων σε όγκο. Σύμφωνα με στοιχεία της NielsenIQ που παρουσιάστηκαν από την εταιρεία στο πλαίσιο ενημερωτικής δημοσιογραφικής εκδήλωσης στον Πλάτανο Κισσάμου, η εταιρεία «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ έχει το υψηλότερο μερίδιο αξίας στα επώνυμα προϊόντα στην κατηγορία παξιμαδιού με 38%.

Διαβάστε ακόμη 

ΑΑΔΕ: Παίρνει «φόρα» η υποβολή δηλώσεων Ε1 – Σύστημα προειδοποίησης φορολογουμένων για να μην «τρώνε» πρόστιμα άλλων

Ηilton: Από τον Ιούνιο (και) στη Μύκονο και από το 2025 στην Αθήνα με το νέο Conrad Athens (pics)

Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μητσοτάκης για να φρενάρει διαρροές – Με θέματα καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ