Επιχειρήσεις

Ινδία: Στο μικροσκόπιο του Οργανισμού Φαρμάκων η βρεφική πούδρα της J&J

  • newsroom


Eμπιστευτικά έγγραφα της διοίκησης της J&J, που δημοσιοποίησε το Reuters, αποδεικνύουν ότι η εταιρεία είχε γνώση της ύπαρξης αμιάντου στο ταλκ «Baby Powder»

Δείγματα από τη βρεφική πούδρα της Johnson & Johnson πρόκειται να λάβει σήμερα ο οργανισμός φαρμάκων της Ινδίας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ρεπορτάζ των Times of India αναφέρει ότι ομάδα 100 επιθεωρητών του οργανισμού έχουν να αναλάβει να εξετάσουν δείγματα από διάφορες εγκαταστάσεις, τόσο παραγωγής, όσο και διανομής και πώλησης.

«Δείγματα από όλα τα brands θα συγκεντρωθούν και θα σταλούν για εξέταση» ανέφερε στην εφημερίδα κυβερνητικός αξιωματούχος. Η οικονομική εφημερίδα Mint μεταφέρει πληροφορίες για επίσκεψη επιθεωρητών στις γραμμές παραγωγής της J&J για συλλογή δειγμάτων και περαιτέρω έρευνα. Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να σχολιάσει. 

Την περασμένη Παρασκευή, το Reuters έδωσε στη δημοσιότητα εμπιστευτικά έγγραφα της διοίκησης της εταιρείας, σύμφωνα με τα οποία είχε γνώση της ύπαρξης αμιάντου στο ταλκ «Baby Powder».

Μάλιστα, φέρεται να απέκρυπτε το πρόβλημα από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές από το 1971 έως και τις αρχές της δεκαετίας του 2000.