Επιχειρήσεις

Ιντρακάτ: Ολοκληρώθηκε το εμβληματικό έργο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

  • newsroom


Το έργο ύψους 400 εκατ. ευρώ παραδόθηκε νωρίτερα από την προβλεπόμενη συμβατική ημερομηνία

Ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της τελευταίας 10ετίας, ολοκλήρωσε η Ιντρακάτ, υλοποιώντας το γιγαντιαίο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των 14 περιφερειακών αεροδρομίων συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή του έργου EPC (engineering, procurement and construction) ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Iντρακάτ νωρίτερα από την προβλεπόμενη συμβατική ημερομηνία, αποτελώντας ένα σύνθετο και απαιτητικό έργο που της δίνει μεγάλη τεχνογνωσία στην ανάληψη αντίστοιχων έργων και στο μέλλον.

Η σύμβαση με την Fraport Greece είχε διάρκεια 42 μηνών και περιελάμβανε την κατασκευή 20 χιλιομέτρων διαδρόμων προσαπογείωσης, την ανάπτυξη κτιρίων συνολικής επιφάνειας 330.000 τ.μ, τη χρήση 335.000 μ3 σκυροδέματος καθώς και ένα πλέγμα από 427 αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις.

Συνολικά, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια απασχόλησαν 2.500 εργαζόμενους και εξυπηρετούν υπό κανονικές συνθήκες 30 εκατομμύρια επιβάτες.

Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια που είχε παρατηρηθεί υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας υπερπηδώντας τις μεγάλες δυσκολίες.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

Διαβάστε ακόμα:

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΤΜΕΔΕ

Bloomberg προς… τουρίστες: Πού να μείνετε στην Ελλάδα – Από ιδιωτικές βίλες μέχρι 5άστερα

Ακίνητα: Επιστολή ΠΟΜΙΔΑ στο ΥΠΕΝ για οριζόντιες ιδιοκτησίες