Στην περιοχή πέριξ των 0,60 ευρώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 111,4 εκατ. ευρώ της Intralot που θα πλαισιώσει την αναχρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων που διατηρεί την εισηγμένη στην κατηγορία των υπό επιτήρηση εταιρειών.

Οι αποφάσεις έχουν δρομολογηθεί και χθες η εταιρεία γνωστοποίησε πως στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 30 Αυγούστου περιλαμβάνεται θέμα για την εξουσιοδότηση του ΔΣ να προχωρήσει σε ΑΜΚ.

Συγκεκριμένα, το 14ο θέμα προβλέπει την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο «κατά ποσό που δεν μπορεί να υπερβεί το 100% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της που υφίσταται κατά την ημερομηνία χορήγησης των εν λόγω εξουσιών στο Διοικητικό Συμβούλιο, ήτοι να το αυξάνει μέχρι και κατά €111.401.100», όπως σημειώνεται στο σχέδιο προτεινόμενων αποφάσεων.

Μέσω της εν πολλοίς αναμενόμενης από την αγορά ΑΜΚ των 111 εκατ. ευρώ, θα επανέλθουν σε θετικό επίπεδο τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας που με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα στο τέλος Μαρτίου διαμορφώθηκαν σε -87,4 εκατ. ευρώ. Η επάνοδος σε θετικά ιδία κεφάλαια θα επαναφέρει την μετοχή σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης, κάτι που αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στη μετοχή.

Η αγορά αναμένει τις λεπτομέρειες για τις κινήσεις των βασικών μετόχων και για είσοδο της INTRACOM Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot, ενδεχόμενο για το οποίο ρωτήθηκε ο Σ. Κόκκαλης στην τελευταία ΓΣ του ομίλου, αφήνοντας όλα τα περιθώρια ανοικτά.

Στην Intralot μέσω της ΑΜΚ του 2022 εισήσθε ως στρατηγικός επενδυτής η Standard General αποκτώντας το 32,9% της Intralot, ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης ελέγχει το 32,42%. Στην περίπτωση που αύξηση ανέλθει το μέγιστο ποσό των 111 εκατ. ευρώ,  οι δυο βασικοί μέτοχοι θα εισφέρουν 72,5 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 38 εκατ. οι άλλοι μέτοχοι.

Χθες η μετοχή έκλεισε με ισχυρές απώλειες 5,88% στα 0,64 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στα 237 εκατ. ευρώ

Παράλληλά, η διοίκηση έχει προχωρήσει στο θέμα της αναχρηματοδότησης του ομολογιακού της δανείου που λήγει το Σεπτέμβριο του 2024 με ανεξόφλητο υπόλοιπο 356 εκατ. ευρώ. Η αναδιάρθρωση του δανεισμού, αναφέρουν πληροφορίες, μπορεί να γίνει είτε με έκδοση νέου ομολόγου, είτε με τραπεζικό δανεισμό.

Διαβάστε ακόμη

Νέα Φιλαδέλφεια: Σαρωτικές έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου – Ως την Κυριακή οι απολογίες των χούλιγκαν (vid)

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε 13 ουκρανικά drones εν πτήσει προς Κριμαία και Μόσχα

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι δραματικές τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Κατσουρή – Συγκλονίζει η μαρτυρία φίλου του (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ