Δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στη συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά διαχείρισης απαιτήσεων συμπληρώνει η Intrum Hellas, στηρίζοντας, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τους δανειολήπτες, τους επενδυτές, τους ανθρώπους της, καθώς και την ελληνική οικονομία μέσα από εξειδικευμένες και μακροπρόθεσμα βιώσιμες λύσεις.

Υλοποιώντας την στρατηγική του Ομίλου Intrum να στηρίζει τις οικονομίες στις οποίες δραστηριοποιείται, η Intrum Hellas είναι μία ανεξάρτητη και ισχυρή εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων που διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, διαχειρίζεται σημαντικά χαρτοφυλάκια και πρωτοστατεί στην αναδιάρθρωση ελληνικών επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται σε αυτά. Η εταιρία καταγράφει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις σύμφωνα με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό του Ομίλου Intrum και έχει αναδειχθεί σε εργοδότη επιλογής με τη δημιουργία μίας δυναμικής ομάδας 1.300 συναδέλφων.

Σήμερα, η Intrum Hellas δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με υπό διαχείριση δάνεια ύψους 25,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε συνολική αξία (νομικές απαιτήσεις) της τάξης των 50,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 27,0 δισ. είναι δάνεια επιχειρήσεων ενώ η αξία των υπό διαχείριση ακινήτων, στα οποία η εταιρία λειτουργεί ως real estate servicer, ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ.

Μέσα σε δύο χρόνια, η Intrum Hellas:

  • Ολοκλήρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό τιτλοποιήσεων στην ελληνική αγορά ύψους άνω των 16,5 δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Ηρακλής», συμβάλλοντας στην επιτυχία του προγράμματος που στοχεύει στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και την τόνωση της οικονομίας μέσω της απελευθέρωσης κεφαλαίων.
  • Απέδωσε στον στρατηγικό της εταίρο την Τράπεζα Πειραιώς ρυθμισμένα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια, επαναφέροντας τους δανειολήπτες στον υγιή οικονομικό κύκλο και στηρίζοντας τη βιωσιμότητα και τις θέσεις εργασίας σε 2.100 μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Εφάρμοσε εξατομικευμένες ρυθμίσεις και ειδικά μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων ύψους 2,4 δισ. ευρώ, στηρίζοντας επιχειρήσεις και ιδιώτες που επλήγησαν από την κρίση COVID-19.
  • Υποστήριξε τη συμμετοχή περίπου 10.700 δανειοληπτών με οφειλές ύψους περί τα 1.210 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Γέφυρα» μέσω του οποίου διευκολύνθηκε η ομαλή αποπληρωμή οφειλών από πληττόμενους δανειολήπτες λόγω της πανδημίας.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις η Intrum Hellas διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σειρά πολύπλοκων αναδιαρθρώσεων μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, πολλές εκ των οποίων με την είσοδο νέων επενδυτών, υποστηρίζοντας την ουσιαστική αναδιάρθρωση και εξυγίανσή τους.

Προκειμένου να συνδράμει τις υπό διαχείριση επιχειρήσεις, ώστε να επωφεληθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η Intrum Hellas παρέχει δωρεάν άμεση ενημέρωση και υποστήριξη σε κάθε βήμα της διαδικασίας ένταξης σε όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα επιδοτήσεων και χρηματοδότησης μέσα από ειδικό help desk στελεχωμένο με εξειδικευμένα στελέχη και τη χρήση ειδικών εργαλείων.

Ήδη πελάτες της Intrum Hellas με συνολικές οφειλές ύψους 734 εκατ. ευρώ έχουν αναγνωριστεί ως πιθανοί ωφελούμενοι από προγράμματα επιδοτήσεων για επανεκκίνηση της δραστηριότητας. Επιπρόσθετα, η στήριξη των πελατών από την Intrum Hellas αναμένεται να επεκταθεί καλύπτοντας μελλοντικά και προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τους εργαζομένους της, η Intrum Hellas έχει αναδειχθεί σε εργοδότη επιλογής υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των στελεχών που συμμετείχαν σε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα και προσελκύοντας αξιόλογους επαγγελματίες και νέα ταλέντα σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Στην ετήσια εσωτερική έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων «My Voice 2021» η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αξιολόγησαν ιδιαίτερα θετικά την εργασιακή εμπειρία στην Intrum Hellas καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό θα πρότειναν την εταιρία ως εργοδότη σε τρίτους και παράλληλα:

  • Το 95% δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την αποτελεσματικότητα και τη διοικητική προσέγγιση της εταιρίας.
  • Ο δείκτης δέσμευσης διαμορφώνεται σε 87 όταν το αντίστοιχο ποσοστό- στόχος διεθνώς για εταιρίες υψηλής απόδοσης ανέρχεται σε 79.

Επιπλέον σύμφωνα με τις αξίες του Ομίλου Intrum για παροχή ίσων ευκαιριών ανάπτυξης με αξιοκρατία, καθώς και τη θεσμοθέτηση αντίστοιχων πολιτικών:

  • Ποσοστό άνω του το 50% της διοικητικής ομάδας της Intrum Hellas αποτελείται από γυναίκες.
  • Στο δυναμικό της εταιρίας οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60%.

Η πρόσφατη συμφωνία της Διοίκησης της Intrum Hellas με τον Σύλλογο εργαζομένων για την υπογραφή της πρώτης Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρίας στην ανάπτυξη των ανθρώπων της.

Ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Intrum Ελλάδος, επεσήμανε: «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστούμε στην αναπτυσσόμενη αγορά διαχείρισης απαιτήσεων, στηρίζοντας έμπρακτα ιδιώτες και επιχειρήσεις και συμβάλλοντας με τη δραστηριότητά μας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Οι επιδόσεις μας υπερβαίνουν τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει και επιβεβαιώνουν τη σημασία που έχει η Ελλάδα ως στρατηγική αγορά για τον Όμιλο Intrum».

Διαβάστε ακόμη

Credit Agricole: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εκτοξευθεί το 2021-2022

Νεοκλασικό «μεσοτοιχία» με το Μαξίμου απέκτησε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Κυβερνοεπιθέσεις: Το 90% αφορούν στην έρευνα για τον κορωνοϊό και την υποκλοπή δεδομένων από νοσοκομεία