Τη φρενίτιδα των εφοπλιστών, αλλά και γενικότερα των ισχυρών του χρήματος για την απόκτηση ακριβών ακινήτων στην Ελλάδα πιστοποιούν και οι πληροφορίες οι οποίες αποκαλύπτουν τα πρόσωπα των νέων ιδιοκτητών του «παλατιού» του Μιχάλη Γουλανδρή επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’, στον αριθμό 1.

Το σπάνιο αυτό ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής («μεσοτοιχία») με το Μέγαρο Μαξίμου και έχει άπλετη θέα προς το Προεδρικό Μέγαρο, αποκτήθηκε μέσω πλειστηριασμού από τη Γιάννα Αγγελοπούλου και έναν εφοπλιστή «αγνώστου ταυτότητας» μέχρι στιγμής.

Και οι δύο, πάντως, δεν δίστασαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ποντάροντας αφενός στην αίγλη που περιβάλλει το συγκεκριμένο σημείο, αφετέρου στην επενδυτική αξία του εν λόγω ακινήτου, το οποίο, σημειωτέον, είναι ιδανικά τοποθετημένο στην πιο ακριβή αλλά και καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η πολυκατοικία της Β. Γεωργίου Β’ ανήκε εξ ολοκλήρου στον Μ. Γουλανδρή και κατασχέθηκε για χρέη προς τις τράπεζες τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς είχαν εγγραφεί υποθήκες για δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ που δόθηκαν την περίοδο 2006-2010.

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό ακίνητο κατασκευής της δεκαετίας του ’30, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 741,33 τ.μ. και το οποίο αποκτήθηκε από τον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας το 2003. Οπως περιγραφόταν στην έκθεση του πλειστηριασμού, συνορεύει «νότια με την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ επί της οποίας φέρει τον αριθμό 1, βόρεια με έκταση πρώην Αμαλίειου Ορφανοτροφείου Κορασίων, ήδη πολυκατοικία αγνώστων ιδιοκτητών, δυτικά με πρώην ιδιοκτησία Ειρήνης Δημ. Μαξίμου και ήδη Ελληνικού Δημοσίου και ανατολικά με ιδιοκτησία αδελφών Καμπίκη Ντομεμτζόγλου, Δερμούζου και Λάππα».

Στον πλειστηριασμό του περασμένου Ιουνίου, που έγινε με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, δόθηκε σκληρή μάχη μεταξύ των μνηστήρων, που κράτησε έξι ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, και τελικά τα τρία «φιλέτα» πέρασαν στους νέους ιδιοκτήτες με το συνολικό τίμημα να φτάνει σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Η οριζόντια ιδιοκτησία του Γ’ και Δ’ ορόφου, που φέρεται να πέρασε στη Γιάννα Αγγελοπούλου, είναι συνολικής επιφάνειας 690,07 τ.μ. και ειδικότερα στον Γ’ όροφο 355,80 τ.μ. και στον Δ’ όροφο 334,27 τ.μ.

Εχει ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 40% και της ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση αποθήκη του ισογείου επιφάνειας 9 τ.μ.

Στον Γ’ όροφο περιλαμβάνει σαλόνι τραπεζαρία, χολ, κουζίνα, λουτρά, WC, διαδρόμους και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, ενώ συνδέεται με εσωτερική σκάλα με το διαμέρισμα του Δ’ ορόφου, με το οποίο αποτελεί μία ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία-κατοικία, με επιφάνεια βεραντών 55,75 τ.μ.

Στον Δ’ όροφο περιλαμβάνει κοιτώνες, δωμάτια, λουτρά και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, ενώ διαθέτει βεράντες 69 τ.μ.

Η οριζόντια ιδιοκτησία του Β’ ορόφου, που φέρεται να πέρασε στην ιδιοκτησία του εφοπλιστή, είναι 390 τ.μ. και με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 24%.

Διαβάστε ακόμη:

«Σταθεροποιητές» τιμών και λογαριασμών αναζητούν κυβέρνηση και ΕΕ

Τα ζεστά γκάλοπ για ΠΑΣΟΚ, το δώρο του Άδωνι στα κομμωτήρια, οι μνηστήρες για τη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς και το νέο οικόπεδο της Microsoft 

«Στο τραπέζι» παράταση αποπληρωμής της ενίσχυσης μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής