Επιτυχής ήταν η δημόσια προσφορά ομολογιών της INTRALOT ύψους έως 130 εκατ. ευρώ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε κάλυψη κατά περίπου 1,5 φορά. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως υπήρξε σημαντική συμμετοχή από ιδιώτες επενδυτές, κάτι που διευρύνει έτι περαιτέρω τη βάση όσων συμμετέχουν στο στόρι της επόμενης ημέρας του Ομίλου.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, προσφέρθηκαν κεφάλαια άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ το τελικό επιτόκιο κλειδώνει προς το άνω εύρος της απόδοσης. Ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται εντός της ημέρας. Υπενθυμίζεται πως η έκδοση του ΚΟΔ θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας και όπως έχει ανακοινωθεί το εύρος της απόδοσης έχει οριστεί στο 6-6.4%.

Αμέσως μετά το retail bond η εταιρεία θα κλείσει και το κοινοπρακτικό δάνειο των 100 εκατ., για το οποίο υπάρχει συμφωνία με πέντε ελληνικές τράπεζες, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την πλήρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου με ανεξόφλητο υπόλοιπο 229,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα της ολικής επαναφοράς του Ομίλου ώστε ο καθαρός δανεισμός του ομίλου να υποχωρήσει περίπου στα 340 εκατ. Ευρώ και σε μια σχέση καθαρού χρέους προς EBITDA στο 2,4x.

Σύμβουλος Έκδοσης για την ομολογιακή έκδοση είναι η Τράπεζα Πειραιώς, Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank, Ανάδοχοι οι Attica Bank, Optima, Bank, Ambrosia Capital Hellas και Euroxx. Νομικοί Σύμβουλοι της Έκδοσης για θέματα Ελληνικού Δικαίου είναι τα Νομικά Γραφεία Παπαπολίτη και Καρατζά.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» προμηθευτών για το €1,5 εκατ. «ορφανών» μετρητών στην αγορά ηλεκτρισμού

Ενα κορυφαίο πωλητήριο €50 εκατ. στου Μακρυγιάννη με… μπόνους οικόπεδο 720 τ.μ. (pics + vid)

Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό» βενζινάδικο στο Χαλάνδρι και το comeback του «Εμμαούς» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ