search icon

Επιχειρήσεις

Ισχυρά τα μεγέθη της McDonald’s – Άνοδος 9,5% στις πωλήσεις του γ’ τριμήνου

Η διοίκηση αύξησε κατά 10% το τριμηνιαίο μέρισμα, το οποίο πλέον διαμορφώνεται στο 1,52 δολάριο ανά μετοχή

Ισχυρά αποδείχθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της McDonald’s για το γ’ τρίμηνο του 2022, με την αύξηση των τιμών να δίνει ώθηση στα έσοδα, παρά τις αδύναμες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.  

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας, σε συγκρίσιμο επίπεδο, αυξήθηκαν κατά 9,5% από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 -ένα ποσοστό σημαντικά ενισχυμένο σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών (+5,8%). 

Στις ΗΠΑ τα έσοδα διευρύνθηκαν κατά 6,1%, ενώ στις υπόλοιπες αγορές η άνοδος καθορίστηκε στο εντυπωσιακό 16,7%. Σε προσαρμοσμένο επίπεδο, βέβαια, τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 5%. 

Τα καθαρά κέρδη, από την πλευρά τους, υποχώρησαν κατά 8% και περιορίστηκαν στο 1,98 δισ. δολάρια ή στα 2,68 δολάρια ανά μετοχή. Ωστόσο, ήταν και πάλι καλύτερα των εκτιμήσεων των επενδυτών.   

Αποτέλεσμα των παραπάνω μεγεθών ήταν η διοίκηση να αυξήσει κατά 10% το τριμηνιαίο μέρισμα, το οποίο πλέον διαμορφώνεται στο 1,52 δολάριο ανά μετοχή.  

Μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της McDonald’s στην προαγορά του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σημειώνει άνοδο κατά περίπου 3% και ανέρχεται σε 264 δολάρια. 

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις Μητσοτάκη, το reality του Χάρη, η Accor πάει στη Μύκονο και το Βουκουρέστι βουίζει για τη ΔΕΗ

Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου μπαίνουν στην Παγκρήτια – Καλύπτουν το υπόλοιπο της ΑΜΚ

Φίλιππος Νιάρχος: Τα γενέθλια του μεγιστάνα – Σπάνιες στιγμές στη δημοσιότητα (pics)

Exit mobile version