Οι μετοχές της προβληματικής κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande κατρακύλησαν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο στα 18,8 σεντς Χονγκ Κονγκ (2,4 σεντς ΗΠΑ), αφού δικαστής του Χονγκ Κονγκ καθυστέρησε τη δικαστική ακρόαση για την εξέταση της αίτησης εκκαθάρισης.

Οι μετοχές της Evergrande υποχώρησαν πάνω από 20% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής στα 23,6 σεντς Χονγκ Κονγκ στο ιστορικό χαμηλό νωρίς τη Δευτέρα, προτού ανακάμψουν ελαφρώς στα 22,2 σεντς Χονγκ Κονγκ.

Το Reuters μετέδωσε ότι η δικαστής Λίντα Τσαν από το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέβαλε την ακρόαση από τις 30 Οκτωβρίου για τις 4 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι η τελευταία πριν από την έκδοση απόφασης σχετικά με την εντολή εκκαθάρισης.

Η Evergrande θα πρέπει να υποβάλει αναθεωρημένη πρόταση αναδιάρθρωσης πριν από την ημερομηνία αυτή, αλλιώς η εταιρεία είναι πιθανό να τεθεί υπό εκκαθάριση, δήλωσε η ίδια.

Τον Ιούνιο του 2022, η Top Shine, επενδυτής στη μονάδα Fangchebao της Evergrande, υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης κατά της εταιρείας ακινήτων, σύμφωνα με τα αρχεία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ, αλλά υπό το φως της αναδιάρθρωσης της Evergrande, η αίτηση αναβλήθηκε.

Αυτή η νέα εξέλιξη είναι το τελευταίο πλήγμα για την εταιρεία που ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργολάβος της Κίνας με βάση τις πωλήσεις.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Evergrande αποκάλυψε ότι ο διευθυντής και εκτελεστικός πρόεδρός της ελεγχόταν για ύποπτα εγκλήματα.

Διαβάστε ακόμη

ΤΧΣ: Ξεκινά σήμερα η ανταγωνιστική διαδικασία για την Alpha Bank – Στο €1,33 ανά μετοχή η προσφορά της UniCredit

Τι ισχύει για την ιδιωτική ασφάλιση σε ένα κατασκευαστικό έργο

Ποια ηλεκτρικά; Η λύση είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ